• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Δηλωσεις της Ρ. Μετσολα μετα τη συναντηση με τον Κυρ. Μητσοτακη: Η Ελλαδα δινει τον τονο της αναπτυξης στην Ευρωπη - Πιο σημαντικο απο ποτε να σταθουμε ενωμενοι και δυνατοι

Δηλώσεις της Ρ. Μέτσολα μετά τη συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη: Η Ελλάδα δίνει τον τόνο της ανάπτυξης στην Ευρώπη - Πιο σημαντικό από ποτέ να σταθούμε ενωμένοι και δυνατοί

ΔΙΕΘΝΗ 28.11.2025 - 15:15

Roberta_Metsola_int

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα στις κοινές δηλώσεις της με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκης εξέφρασε τη χαρά της που βρίσκεται στην Αθήνα, και τόνισε ότι συναντάται με τον Έλληνα πρωθυπουργό σε μια περίοδο κρίσιμη και είναι πολύ σημαντικό «να σταθούμε ενωμένοι και δυνατοί ως Ευρωπαϊκή Ένωση».

Συμφώνησε με τον πρωθυπουργό ότι η Ελλάδα έχει αποδειχθεί ο πιο αξιόπιστος εταίρος, σημειώνοντας ότι η χώρα μας έχει δώσει τον τόνο στην ΕΕ, με την ανεργία να πέφτει από 27% σε κάτω από 10%, το χαμηλότερο σε πάνω από μια δεκαετία, οι θέσεις εργασίας να επιστρέφουν, οι επενδύσεις «είναι τεράστιες, η ανάπτυξη επιταχύνεται από το 2021» και όπως είπε η οικονομία της Ελλάδας αναπτύσσεται ταχύτερα από τις άλλες χώρες της ΕΕ.

Αναφερόμενη στον πόλεμο στην Ουκρανία εξέφρασε την αισιοδοξία της και την αποφασιστικότητα της να βοηθήσει η ΕΕ να τερματιστεί αυτός ο πόλεμος, είπε ότι «συζητάμε για ένα σχέδιο δυνατοτήτων που θα ακολουθήσουμε και έχουμε κάνει σημαντικά βήματα προς τα εμπρός».

Τόνισε επίσης ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν πάντα σαφές πως οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να είναι διαρκής και δίκαιη, με την Ουκρανία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, και πρέπει να βασίζεται πλήρως στην αρχή ότι «τίποτα σχετικά με την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία».

Ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για τη συνεχή υποστήριξη προς την Ουκρανία με την παροχή υγροποιημένου φυσικού αερίου, το οποίο -όπως είπε- όχι μόνο προσφέρει μια σημαντική σανίδα σωτηρίας στους Ουκρανούς που αντιμετωπίζουν τον χειμώνα, αλλά και «ενισχύει τη διατλαντική μας συνεργασία». Αναφερόμενη στο μεταναστευτικό είπε ότι η χώρα μας έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος και έχει μεταφέρει ένα μέρος της μετανάστευσης στην Ευρώπη και έκανε λόγο για αναγκαία ανακούφιση των χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το μεταναστευτικό, με το νέο ταμείο αλληλεγγύης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Επισήμανε ότι το μεταναστευτικό βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο -όπως είπε- εργάζεται σκληρά για να ολοκληρώσει γρήγορα τα εκκρεμή θέματα, να επιταχύνει τις διαδικασίες ασύλου, να αυξήσει τις επιστροφές, και να ακούσει την εμπειρία και την εξειδίκευσή της Ελλάδας για να συνεχίσει να καθοδηγεί την προσέγγιση του Ευρωκοινοβουλίου προς τα εμπρός.

Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση για τις πρόσφατες ανακοινώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ, είπε ότι τα όσα είπε έχουν βρει απήχηση στις πρωτεύουσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου εδώ και καιρό χτυπούν συναγερμοί, αλλά φαίνεται να επιδεινώνεται η κατάσταση, καθώς αντιμετωπίζουμε πολλαπλές προκλήσεις ταυτόχρονα. Είπε ότι η ανταγωνιστικότητα παραμένει, και εξήγησε τον όρο λέγοντας ότι εννοεί το πώς θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις οικονομίες μας και πώς θα τις διατηρήσουμε σε τροχιά ανάπτυξης αλλά και πώς θα διασφαλίσουμε ότι ο δρόμος είναι μακρύς και μπορεί να συνεχίσει να οικοδομείται.

Αναγνωρίζουμε -είπε- ότι πρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην υγεία, την εκπαίδευση και τις μεταφορές, αλλά και στην ασφάλεια, διατηρώντας παράλληλα τους πολίτες μας κοντά μας, ότι πρέπει να δώσουμε στους πολίτες τη δυνατότητα να βασίζονται σε εμάς, ότι λαμβάνουμε αποφάσεις, μερικές φορές πολύ δύσκολες, οι οποίες πρέπει να εξηγούνται, προκειμένου οι χώρες μας, ιδίως σε άλλα μέρη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να κατανοήσουν γιατί προχωράμε σε μια απλοποίηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είπε ότι οι πολίτες διαμαρτύρονται ότι «η νομοθεσία μας τους επιβαρύνει υπερβολικά, γι' αυτό θέλουμε να εξετάσουμε τι έχουμε κάνει, και εάν έχουμε προχωρήσει πολύ».

Τέλος σημείωσε ότι οι κλιματικές φιλοδοξίες εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίκεντρο της οικονομικής ευρωπαϊκής ανάπτυξης και πώς όλα αυτά θα συνυπολογιστούν στην απόφαση που πρέπει να ληφθεί τους επόμενους μήνες και χρόνια, αλλά όπως είπε «ας μην έχουμε καμία αμφιβολία: αν το 2026 δεν αλλάξουμε την κατάσταση σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε θα αντιμετωπίσουμε ένα πολύ δύσκολο 2027 και γι' αυτό οι διαπραγματεύσεις μας για τις εμπορικές συμφωνίες, ο τρόπος με τον οποίο ολοκληρώσαμε την εσωτερική αγορά, την ένωση αποταμιεύσεων και επενδύσεων, την ένωση κεφαλαιαγορών, όλα αυτά θα μας βοηθήσουν για άλλη μια φορά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)





ΣΧΕΤΙΚΑ

ΗΠΑ: Το παράδοξο της φετινής Black Friday: περισσότεροι καταναλωτές, λιγότερα δολάρια

ΔΙΕΘΝΗ 28.11.2025 - 15:45

Ισπανία: Ανιχνεύθηκαν τα πρώτα από το 1994 κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων

ΔΙΕΘΝΗ 28.11.2025 - 15:41

Γερμανία: Στενότερη αμυντική συνεργασία της ΕΕ με την Τουρκία, ζήτησε ο ΥΠΕΞ Βάντεφουλ

ΔΙΕΘΝΗ 28.11.2025 - 15:36

Στη Νίκαια το κοινό προσκύνημα Οικουμενικού Πατριάρχη και Πάπα για τα 1700 χρόνια της Α’ Οικουμενικής Συνόδου

ΔΙΕΘΝΗ 28.11.2025 - 15:27

Ρουμανία: Ο υπουργός Άμυνας παραιτήθηκε αφού παραδέχθηκε ότι είχε πει ψέματα στο βιογραφικό του

ΔΙΕΘΝΗ 28.11.2025 - 15:22

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    ΗΠΑ: Το παράδοξο της φετινής Black Friday: περισσότεροι καταναλωτές, λιγότερα δολάρια

    ΔΙΕΘΝΗ 28.11.2025 - 15:45

    Ισπανία: Ανιχνεύθηκαν τα πρώτα από το 1994 κρούσματα αφρικανικής πανώλης των χοίρων

    ΔΙΕΘΝΗ 28.11.2025 - 15:41

    Γερμανία: Στενότερη αμυντική συνεργασία της ΕΕ με την Τουρκία, ζήτησε ο ΥΠΕΞ Βάντεφουλ

    ΔΙΕΘΝΗ 28.11.2025 - 15:36

    Στη Νίκαια το κοινό προσκύνημα Οικουμενικού Πατριάρχη και Πάπα για τα 1700 χρόνια της Α’ Οικουμενικής Συνόδου

    ΔΙΕΘΝΗ 28.11.2025 - 15:27

    Ρουμανία: Ο υπουργός Άμυνας παραιτήθηκε αφού παραδέχθηκε ότι είχε πει ψέματα στο βιογραφικό του

    ΔΙΕΘΝΗ 28.11.2025 - 15:22

    Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε το διυλιστήριο πετρελαίου στο Σαράτοφ της Ρωσίας

    ΔΙΕΘΝΗ 28.11.2025 - 14:57

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Ουκρανία: Ο προσωπάρχης του Ζελένσκι λέει πως συνεργάζεται με τους ερευνητές κατά της διαφθοράς

    ΔΙΕΘΝΗ 28.11.2025 - 12:35

    ΗΠΑ: Παρέλαση στο Μανχάταν

    ΔΙΕΘΝΗ 28.11.2025 - 14:46

    Δηλώσεις της Ρ. Μέτσολα μετά τη συνάντηση με τον Κυρ. Μητσοτάκη: Η Ελλάδα δίνει τον τόνο της ανάπτυξης στην Ευρώπη - Πιο σημαντικό από ποτέ να σταθούμε ενωμένοι και δυνατοί

    ΔΙΕΘΝΗ 28.11.2025 - 15:15

    Στη Νίκαια το κοινό προσκύνημα Οικουμενικού Πατριάρχη και Πάπα για τα 1700 χρόνια της Α’ Οικουμενικής Συνόδου

    ΔΙΕΘΝΗ 28.11.2025 - 15:27

    Alpha news

    • Μεσημεριανό δελτίο 27/11/2025
      ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 27/11/2025
    • Μεσημεριανό δελτίο 28/11/2025
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 28/11/2025
    • Έκθεση της Ε. Βερελή στο μουσείο "Αλέκος Φασιανός"- "Στις εξιστορήσεις της ζωής σου συχνά ανταποκρίνομαι με ρίγη"
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έκθεση της Ε. Βερελή στο μουσείο "Αλέκος Φασιανός"- "Στις εξιστορήσεις της ζωής σου συχνά ανταποκρίνομαι με ρίγη"
    • ΗΠΑ: Παρέλαση στο Μανχάταν
      ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ: Παρέλαση στο Μανχάταν
    • 481 "μαϊμού" έργων τέχνης - Στον Ανακριτή απολογούνται οι κατηγορούμενοι
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ 481 "μαϊμού" έργων τέχνης - Στον Ανακριτή απολογούνται οι κατηγορούμενοι
    • Black Friday: "Προσφορές έως 70%"
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Black Friday: "Προσφορές έως 70%"
    • Με τα τρακτέρ στα Γιαννιτσά οι αγρότες- "Δεν πληρωθήκαμε"
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με τα τρακτέρ στα Γιαννιτσά οι αγρότες- "Δεν πληρωθήκαμε"
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2025


    © 2025