- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης επιβεβαίωσαν τη σύλληψη πετρελαιοφόρου στον Κόλπο
ΔΙΕΘΝΗ
Χθες, Παρασκευή, στις 04:00 ώρα Γκρίνουιτς (06:00 ώρα Ελλάδας), «έπειτα από δικαστική απόφαση για κατάσχεση του φορτίου ενός δεξαμενόπλοιου, που έφερε σημαία των Νήσων Μάρσαλ, οι μονάδες ταχείας επέμβασης του ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης παρακολούθησαν τις κινήσεις του, το αναχαίτισαν και το συνέλαβαν», ανέφεραν οι Φρουροί σε μια ανακοίνωση.
«Το δεξαμενόπλοιο μετέφερε φορτίο για το οποίο δεν είχε άδεια», ανέφεραν.
«Το δεξαμενόπλοιο μετέφερε 30.000 τόνους πετροχημικών προϊόντων και κατευθυνόταν προς τη Σιγκαπούρη. Οδηγήθηκε σήμερα το πρωί σε αγκυροβόλιο προκειμένου να διερευνηθούν οι διαπιστωθείσες παραβάσεις», διευκρίνισαν οι Φρουροί.
Οι Φρουροί της Επανάστασης είναι μια διακριτή δύναμη από τον εθνικό στρατό.
Το πλοίο είχε αναχωρήσει από το Αϊμάν, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με προορισμό τη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με τη βρετανική υπηρεσία ασφάλειας της ναυσιπλοΐας Ambrey.
Προσεγγίστηκε από τρία μικρά σκάφη ενώ διέσχιζε το στενό του Χορμούζ κατευθυνόμενο νότια.
Το στενό του Χορμούζ, ένα κρίσιμο πέρασμα για την παγκόσμια μεταφορά πετρελαίου και υγροποιημένου φυσικού αερίου, ήταν το θέατρο πολλών επεισοδίων στο παρελθόν.
Πέρυσι, οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν συλλάβει ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, κατηγορώντας την πλοιοκτήτρια εταιρία ότι «συνδεόταν με το Ισραήλ», έπειτα από φονική επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Συρία, η ευθύνη για την οποία αποδόθηκε στο Ισραήλ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΦΩΤΟ: AP –
ΣΧΕΤΙΚΑ
Το Ισραήλ αφαίρεσε τον Α.Αραγτσί και τον Μ.Γαλιμπάφ από τον κατάλογο των Ιρανών αξιωματούχων που θέλει να εξουδετερώσει, έπειτα από αίτημα του Πακιστάν
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΑΕ: Δύο νεκροί στο Αμπού Ντάμπι μετά την αναχαίτιση πυραύλου, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου των Εμιράτων
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 25/03/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 26/03/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εξαγορά ιταλικού ομίλου Gadi από τον όμιλο Antenna
- ΔΙΕΘΝΗ Άγριος καυγάς ηθοποιού με γείτονά του
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ιστορικά κειμήλια από την εποχή της επανάστασης στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παραμένουν στην Κύπρο οι Ελληνικές δυνάμεις
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τα μηνύματα των πολιτικών για την 25η Μαρτίου