- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Η G7 καταδίκασε «σθεναρά» την πρόσφατη κλιμάκωση της βίας στο Σουδάν
ΔΙΕΘΝΗ
Η G7 καταδίκασε «σθεναρά» χθες την πρόσφατη κλιμάκωση του πολέμου στο Σουδάν, ο οποίος μαίνεται για πάνω από δυο χρόνια και χειροτέρεψε ακόμη περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες.
«Καταδικάζουμε τον καταστροφικό αντίκτυπο αυτού του πολέμου στους αμάχους, ιδίως τον λιμό που έχει οδηγήσει στη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο. Καταδικάζουμε απερίφραστα τη σεξουαλική βία», αναφέρει το ανακοινωθέν που δημοσιοποιήθηκε μετά το πέρας της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της G7 (ΗΠΑ, Γαλλία, Καναδάς, Ιταλία, Γερμανία, Βρετανία, Ιαπωνία) στον Νιαγάρα, στα καναδοαμερικανικά σύνορα, από την Τρίτη.
Η τρίτη μεγαλύτερη χώρα της Αφρικής αιμορραγεί από τον Απρίλιο του 2023, όταν ξέσπασε πόλεμος για την εξουσία ανάμεσα στον τακτικό στρατό και στους παραστρατιωτικούς των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ).
Η ένοπλη σύρραξη έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες αν όχι εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει ξεριζώσει τουλάχιστον 12 εκατομμύρια άλλους κι έχει προκαλέσει αυτήν που τα Ηνωμένα Έθνη χαρακτηρίζουν τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στην υφήλιο σήμερα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΣΧΕΤΙΚΑ
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χρηματοδοτηθεί η Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ
Δικαστής στις ΗΠΑ διέταξε να αφεθούν ελεύθεροι εκατοντάδες συλληφθέντες από την αστυνομία μετανάστευσης στο Ιλινόι
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 12/11/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ 42ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας- Δυναμικό παρών έδωσε η Cosmote Telekom
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τι θα πληρώσουμε για το ρεύμα- Οι εκτιμήσεις για τον χειμώνα: Το σχόλιο του Μ. Παπαγεωργίου
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πρεμιέρα για τον χρονο-κόφτη στη Βουλή- Τους έκλεισαν το μικρόφωνο
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στεγαστικό πρόγραμμα για τις Ένοπλες Δυνάμεις- 10.454 νέες κατοικίες έως το 2024
- ΔΙΕΘΝΗ Στα χαρακώματα ΗΠΑ- Βενεζουέλα- Αμερικανικό αεροπλανοφόρο στην Καραϊβική
- ΔΙΕΘΝΗ Στα χαρακώματα Τραμπ και BBC- "Δεν γίνεται να μην κάνω μήνυση"