- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Τουλάχιστον 8 νεκροί από έκρηξη κοντά στο Κόκκινο Φρούριο στο Νέο Δελχί
ΔΙΕΘΝΗ
Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα κοντά στο Κόκκινο Φρούριο, ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία του Νέου Δελχί, σε πυκνοκατοικημένη περιοχή της ινδικής πρωτεύουσας, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Η έκρηξη σημειώθηκε σε αυτοκίνητο, αλλά η ακριβής αιτία δεν έγινε άμεσα γνωστή και διερευνάται, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης Σαντζάι Τιάγκι.
Τουλάχιστον 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τηλεοπτικά δίκτυα.
Εικόνες που μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν φλόγες και καπνό να υψώνονται από περισσότερα από ένα οχήματα σε δρόμο με κυκλοφοριακή συμφόρηση που βρίσκεται κοντά σε έναν σταθμό του μετρό στη παλιά πόλη του Νέου Δελχί.
Τουλάχιστον έξι οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες, δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πρωτεύουσας.
Πυροσβεστικά οχήματα και μια ομάδα της αστυνομίας έχουν σπεύσει στο σημείο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV.
Σύμφωνα με τηλεοπτικά δίκτυα, μετά την έκρηξη κηρύχθηκε κατάσταση συναγερμού στην ινδική πρωτεύουσα και στην Μουμπάι.
Το Κόκκινο Φρούριο είναι φρούριο του 17ου αιώνα, της περιόδου της αυτοκρατορίας των Μουγκάλ, που βρίσκεται στην παλιά πόλη και αποτελεί δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΦΩΤΟ: AP – Mukhtar Khan
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 7/11/2025
- ΔΙΕΘΝΗ Σοκαριστικό τροχαίο στη Βραζιλία
- ΥΓΕΙΑ Κινητές μονάδες υγείας μόνιμα στο Ε.Σ.Υ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Διάταξη προ των πυλών – Παράδοση παράνομων όπλων
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κλειστό το μετρό Θεσσαλονίκης - Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θανατηφόρο τροχαίο στην Κορινθία – Ένας νεκρός και δυο σοβαρά τραυματίες
- ΔΙΕΘΝΗ Μοντάζ σε ομιλία του Τραμπ – Παραιτήσεις «βόμβα» στο BBC