- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Κίνα: Το Πεκίνο διαψεύδει ότι κάνει πυρηνικές δοκιμές, μετά τις κατηγορίες του Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ
«Η Κίνα ακολουθεί πάντα τον δρόμο της ειρηνικής ανάπτυξης, ασκεί πολιτική μη χρήσης κατά πρώτον πυρηνικών όπλων, ακολουθεί πυρηνική στρατηγική που στηρίζεται στην αυτοάμυνα και τον σεβασμό της δέσμευσής της για την αναστολή των πυρηνικών δοκιμών», δήλωσε στη διάρκεια συνηθισμένης συνέντευξης Τύπου η Μάο Νινγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Τραμπ.
Η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε εξάλλου την ελπίδα οι ΗΠΑ «να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για να διαφυλαχθεί το διεθνές σύστημα αφοπλισμού και μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων και για να διατηρηθεί η στρατηγική ισορροπία και η παγκόσμια σταθερότητα».
«Η Ρωσία κάνει δοκιμές και η Κίνα κάνει δοκιμές, αλλά δεν μιλάνε γι’ αυτό», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες Κυριακή από το αμερικανικό δίκτυο CBS.
«Θα κάνουμε δοκιμές, επειδή κι άλλες (χώρες) κάνουν δοκιμές. Η Βόρεια Κορέα κάνει δοκιμές. Το Πακιστάν κάνει δοκιμές», συνέχισε. «Ξέρετε, όσο ισχυρά κι αν είναι (τα πυρηνικά όπλα), ο κόσμος είναι μεγάλος. Δεν ξέρετε απαραιτήτως πού κάνουν δοκιμές. Κάνουν υπόγειες δοκιμές, σε βάθος, όπου ο κόσμος δεν ξέρει στ’ αλήθεια τι συμβαίνει. Νιώθετε μια μικρή δόνηση. Κάνουν δοκιμές κι εμείς δεν κάνουμε. Πρέπει να κάνουμε», σημείωσε ο Τραμπ.
«Αυτό που λέω είναι ότι θα κάνουμε πυρηνικές δοκιμές όπως κάνουν και άλλες χώρες», επέμεινε ο Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς να απαντήσει ακριβώς σε ερώτηση για το εάν θα πυροδοτηθούν πυρηνικά όπλα, κάτι που έχουν να κάνουν οι ΗΠΑ από το 1992.
Ωστόσο ο υπουργός Ενέργειας της κυβέρνησής του Κρις Ράιτ διαβεβαίωσε χθες σε δηλώσεις του στο Fox News ότι δεν πρόκειται να γίνουν «πυρηνικές εκρήξεις».
«Πρόκειται για αυτές που αποκαλούνται ‘μη κρίσιμες εκρήξεις’, δηλαδή θα δοκιμάσουμε άλλα τμήματα πυρηνικού όπλου για να βεβαιωθούμε πως έχουν την πρέπουσα γεωμετρία και ότι μπορούν να πυροδοτήσουν πυρηνική έκρηξη», εξήγησε.
«Οι δοκιμές που θα κάνουμε θα είναι σε νέα συστήματα και, για ακόμη μια φορά, δεν θα πρόκειται για πυρηνικές εκρήξεις», επέμεινε ο υπουργός.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΦΩΤΟ: AP – Kiichiro Sato
ΣΧΕΤΙΚΑ
Η ΕΕ διαθέτει 21,5 εκατ. για ανθρωπιστική βοήθεια σε Βενεζουέλα, Αϊτή, Καραϊβική μετά τον τυφώνα Melissa
ΔΙΕΘΝΗ
Αντιδράσεις για δήλωση Βάντεφουλ όπου εμφανίστηκε επιφυλακτικός για τον οικειοθελή επαναπατρισμό Σύρων
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 3/11/2025
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ξεκίνησαν τα λουκέτα στα ΕΛΤΑ - Σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις
- ΔΙΕΘΝΗ Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν- Δεκάδες νεκροί και τραυματίες
- ΔΙΕΘΝΗ Επέτειος τραγωδίας στη Σερβία- Επεισοδιακές διαδηλώσεις
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέα Αμερικανίδα πρέσβης στη Αθήνα- "Δεν θα σας απογοητεύσω"
- ΔΙΕΘΝΗ Κατάρρευση μεσαιωνικού πύργου- Tραυματίστηκαν τέσσερις εργάτες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κομφούζιο στα κλειστά ΕΛΤΑ- 46 καταστήματα έβαλαν λουκέτο σήμερα