- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Μόσχα: Oι "παράνομες" κυρώσεις εις βάρος του Ιράν βαθαίνουν την κρίση σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα
ΔΙΕΘΝΗ

Η επιστροφή των κυρώσεων των Ηνωμένων ΕΘνών εις βάρος του Ιράν συνιστούν παράνομη ενέργεια, η οποία υποκινείται από τις ευρωπαϊκές δυνάμεις που κλιμάκωσαν την κρίση σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα η Ρωσία.
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η επιστροφή των κυρώσεων είναι αποτέλεσμα "χειραγώγησης" από τη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία.
"Επομένως, τα αποτελέσματα...είναι από νομικής πλευράς άκυρα και δεν μπορούν να επιβάλουν καμία νομική υποχρέωση σε άλλα κράτη", είπε η Ζαχάροβα κατά την ενημέρωση του Τύπου.
Τα Ηνωμένα Έθνη επανέφεραν κυρώσεις εις βάρος του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα στις 27 Σεπτεμβρίου έπειτα από την ενεργοποίηση του μηχανισμού «snapback», που υποκινήθηκε από τις τρεις ευρωπαϊκές χώρες.
Στο Ιράν θα επιβληθεί και πάλι εμπάργκο όπλων και η απαγόρευση να αποκτήσει τεχνολογία για το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του. Στο στόχαστρο βρίσκονται επίσης οι τομείς πετρελαίου και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών του Ιράν.
Η Τεχεράνη, η οποία αρνείται κάθε πρόθεση κατασκευής πυρηνικών όπλων, έχει προειδοποιήσει ότι θα απαντήσει με σκληρά αντίποινα. Η Ρωσία έχει στενές σχέσεις με το Ιράν, υποστηρίζει το δικαίωμά του στην πυρηνική ενέργεια με ειρηνικούς σκοπούς και έχει καταδικάσει τους ισραηλινούς και αμερικανικούς βομβαρδισμούς με στόχο ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις τον Ιούνιο.
AP Photo Dmitry_Serebryakov
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 02/10/2025
- ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ: Κατάρρευση τμήματος κτηρίου στη Νέα Υόρκη
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ – Μελάς: «Ποτέ δεν πήρα χρήματα»
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Οι τιμές ρεύματος για τον Οκτώβριο
- ΔΙΕΘΝΗ Νεαρός οδηγός έπεσε εσκεμμένα επάνω σε 17χρονη Ελληνίδα
- ΔΙΕΘΝΗ Σόου Τραμπ για τον covid
- ΔΙΕΘΝΗ Ισραηλινό ρεσάλτο σε στο στολίσκο για τη Γάζα – Υπό κράτηση και 27 ‘Έλληνες