• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Κυβερνοεπιθεση δημιουργησε προβληματα σε ευρωπαικα αεροδρομια - Καθυστερησεις και ακυρωσεις σε Χιθροου, Βρυξελλες και Βερολινο

Κυβερνοεπίθεση δημιούργησε προβλήματα σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια - Καθυστερήσεις και ακυρώσεις σε Χίθροου, Βρυξέλλες και Βερολίνο

ΔΙΕΘΝΗ 20.09.2025 - 14:43

S_Aerodromio_kosmos_AP_Photo_Harry_Nakos

Κυβερνοεπίθεση με στόχο πάροχο υπηρεσιών για συστήματα ελέγχου (check-in) εισιτηρίων και διαβατηρίων και επιβίβασης προκάλεσε προβλήματα λειτουργίας σε ορισμένα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, περιλαμβανομένων αυτών του Χίθροου στο Λονδίνο, των Βρυξελλών και του Βερολίνου, προκαλώντας καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων, σύμφωνα με τις αρχές τους.

Η Collins Aerospace, η οποία παρέχει συστήματα τσεκ-ιν και επιβίβασης σε διάφορες αεροπορικές εταιρείες σε πολλά αεροδρόμια παγκοσμίως, αντιμετωπίζει τεχνικό ζήτημα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις για τους επιβάτες που προβλέπεται να αναχωρήσουν, ανακοίνωσε σήμερα το Αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, το πιο πολυσύχναστο της Ευρώπης, προειδοποιώντας για καθυστερήσεις.

Η RTX, η εταιρεία στην οποία ανήκει η Collins Aerospace, ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι έχει ενημερωθεί για διαταραχή που σχετίζεται με τον κυβερνοχώρο στο λογισμικό της MUSE σε ορισμένα αεροδρόμια, χωρίς να τα κατονομάσει.

«Εργαζόμαστε ενεργά για να επιλύσουμε το ζήτημα και να αποκαταστήσουμε πλήρως τη λειτουργικότητα για τους πελάτες μας το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε η εταιρεία.

«Ο αντίκτυπος περιορίζεται στο ηλεκτρονικό check-in και την παραλαβή αποσκευών και μπορεί να μετριαστεί με χειροκίνητες διαδικασίες check-in», σημείωσε επίσης η εταιρεία σε ανακοίνωσή της που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η επίθεση κατέστησε μη λειτουργικά τα αυτοματοποιημένα συστήματα τσεκ-ιν και επιβίβασης, επιτρέποντας μόνον χειροκίνητες διαδικασίες ελέγχου, ανέφερε παράλληλα στον ιστότοπό του το Αεροδρόμιο των Βρυξελλών, προσθέτοντας ότι το περιστατικό προέκυψε χθες το βράδυ.

«Αυτό έχει τεράστιο αντίκτυπο στο πρόγραμμα πτήσεων και θα προκαλέσει δυστυχώς καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων (...) Ο πάροχος υπηρεσιών εργάζεται ενεργά για το θέμα αυτό και προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό», διευκρίνισαν επίσης οι αρχές του αεροδρομίου στην ανακοίνωσή τους.

Στους επιβάτες που έχουν προγραμματισμένη πτήση για σήμερα συνιστάται από τα αεροδρόμια που αντιμετωπίζουν αυτό το ζήτημα να επιβεβαιώσουν ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί, απευθυνόμενοι στις αεροπορικές εταιρείες προτού μεταβούν στο αεροδρόμιο.

Παράλληλα και το Αεροδρόμιο του Βερολίνου ανέφερε στον ιστότοπό του ότι «λόγω τεχνικού ζητήματος σε πάροχο συστήματος που λειτουργεί στην Ευρώπη, υπάρχει μεγαλύτερος χρόνος αναμονής στο check-in» και πρόσθετε: «Εργαζόμαστε για γρήγορη επίλυση» του ζητήματος.

Το Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το μεγαλύτερο της Γερμανίας, δεν έχει επηρεαστεί, σύμφωνα με εκπρόσωπό του.

Η EasyJet ανακοίνωσε παράλληλα ότι δεν αναμένει το ζήτημα αυτό συστήματος που επηρεάζει μικρό αριθμό αεροδρομίων να έχει αντίκτυπο στο πρόγραμμα των πτήσεών της για την υπόλοιπη ημέρα.

«Γνωρίζουμε για ένα ζήτημα συστήματος πληροφορικής που επηρεάζει μικρό αριθμό αεροδρομίων. Μολονότι προσώρας λειτουργούμε κανονικά και δεν αναμένουμε αυτό να έχει αντίκτυπο στο πρόγραμμά μας πτήσεων για την υπόλοιπη μέρα, συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση», δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Επίσης αξιωματούχος του επιχειρησιακού κέντρου ελέγχου στο Αεροδρόμιο της Ζυρίχης, στην Ελβετία, δήλωσε παράλληλα ότι ούτε αυτό έχει επηρεαστεί.

AP_Photo_Harry_Nakos

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)





ΣΧΕΤΙΚΑ

Βασιλικό στυλ  

ΔΙΕΘΝΗ 20.09.2025 - 20:46

ΗΠΑ: Ψάχνοντας έσωσε το παιδί της – Έπασχε από σπάνια ασθένεια  

ΔΙΕΘΝΗ 20.09.2025 - 20:40

Ο Πούτιν προκαλεί το ΝΑΤΟ – Ρωσικές παραβιάσεις στην Εσθονία

ΔΙΕΘΝΗ 20.09.2025 - 20:24

Τραμπ καλεί Ερντογάν – Στο τραπέζι και τα F 35

ΔΙΕΘΝΗ 20.09.2025 - 20:12

Η μάχη της Γάζας

ΔΙΕΘΝΗ 20.09.2025 - 20:11

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Βασιλικό στυλ  

    ΔΙΕΘΝΗ 20.09.2025 - 20:46

    ΗΠΑ: Ψάχνοντας έσωσε το παιδί της – Έπασχε από σπάνια ασθένεια  

    ΔΙΕΘΝΗ 20.09.2025 - 20:40

    Ο Πούτιν προκαλεί το ΝΑΤΟ – Ρωσικές παραβιάσεις στην Εσθονία

    ΔΙΕΘΝΗ 20.09.2025 - 20:24

    Τραμπ καλεί Ερντογάν – Στο τραπέζι και τα F 35

    ΔΙΕΘΝΗ 20.09.2025 - 20:12

    Η μάχη της Γάζας

    ΔΙΕΘΝΗ 20.09.2025 - 20:11

    Χάος σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια – Χάκερ «καθήλωσαν» πτήσεις  

    ΔΙΕΘΝΗ 20.09.2025 - 20:10

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Κυβερνοεπίθεση δημιούργησε προβλήματα σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια - Καθυστερήσεις και ακυρώσεις σε Χίθροου, Βρυξέλλες και Βερολίνο

    ΔΙΕΘΝΗ 20.09.2025 - 14:43

    Ο Πούτιν προκαλεί το ΝΑΤΟ – Ρωσικές παραβιάσεις στην Εσθονία

    ΔΙΕΘΝΗ 20.09.2025 - 20:24

    Ο Ζελένσκι λέει πως θα συναντηθεί με τον Τραμπ στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου κορυφής του ΟΗΕ την ερχόμενη εβδομάδα

    ΔΙΕΘΝΗ 20.09.2025 - 16:52

    Γκουτέρες: «Δεν πρέπει να εκφοβιζόμαστε» από τις απειλές του Ισραήλ

    ΔΙΕΘΝΗ 20.09.2025 - 15:41

    Alpha news

    • Μεσημεριανό Δελτίο 20/9/2025
      ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 20/9/2025
    • Ώρα τρύγου στα Μεσόγεια
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ώρα τρύγου στα Μεσόγεια
    • Βασιλικό στυλ   
      ΔΙΕΘΝΗ Βασιλικό στυλ  
    • ΗΠΑ: Ψάχνοντας έσωσε το παιδί της – Έπασχε από σπάνια ασθένεια
      ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ: Ψάχνοντας έσωσε το παιδί της – Έπασχε από σπάνια ασθένεια
    • Ολονύχτια μάχη στο Μενίδι -  Κάηκαν δυο εργοστάσια
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ολονύχτια μάχη στο Μενίδι -  Κάηκαν δυο εργοστάσια
    • Σύλληψη εφοριακού για φακελάκι – Ζήτησε 1.000 ευρώ από ιδιοκτήτρια φούρνου
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σύλληψη εφοριακού για φακελάκι – Ζήτησε 1.000 ευρώ από ιδιοκτήτρια φούρνου
    • Ραντεβού για σκέιτ στην Πλ. Κοτζιά
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ραντεβού για σκέιτ στην Πλ. Κοτζιά
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2025


    © 2025