- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Τουρκία: Διαξιφισμός της Άγκυρας με τον Μπενιάμιν Νετανιάχου για την Ιερουσαλήμ
ΔΙΕΘΝΗ

Απευθυνόμενος στον Τούρκο πρόεδρο και αντιδρώντας σε δηλώσεις του για την Ιερουσαλήμ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε αναφέρει προηγουμένως: «Είμαστε εδώ. Αυτή είναι η πόλη μας. Κύριε Ερντογάν, δεν είναι δική σας πόλη, είναι δική μας πόλη».
Απαντώντας στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Μπουρχανετίν Ντουράν δήλωσε πως «η Ιερουσαλήμ δεν υποτάχθηκε ποτέ, σε όλη την ιστορία της, ούτε στους σταυροφόρους ούτε στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις», προσθέτοντας: «Αυτή η ευλογημένη πόλη έχει αποτελέσει το σκηνικό της μεγαλύτερης ήττας πολλών φιλόδοξων και αλαζονικών χαρακτήρων που ισχυρίζονταν ότι ανήκει μόνο σε αυτούς».
Ο Τούρκος εκπρόσωπος κατέληξε λέγοντας ότι «τα λόγια του Νετανιάχου είναι ανυπόστατα».
Σε ακόμη πιο σκληρό ύφος, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) Ομέρ Τσελίκ δήλωσε ότι «τα λόγια του Νετανιάχου, του αρχηγού του δικτύου γενοκτονίας, που στοχεύουν τον πρόεδρό μας, είναι άκυρα» και υποστήριξε πως «αυτές οι παραληρηματικές δηλώσεις, που θεωρούν την Ιερουσαλήμ ιδιοκτησία τους, εκφράζουν εχθρότητα προς όλες τις αξίες της ανθρωπότητας. Η απάντηση που θα δοθεί πρέπει να είναι η απάντηση της συμμαχίας της ανθρωπότητας».
AP Photo Oded Balilty
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 17/9/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ "Χαμόγελα για όλους" από AVIN και Ithaca- Μοίρασαν σχολικά είδη και δώρα
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η μάχη για το κέντρο- Σύγκρουση για Ανδρέα Λοβέρδο
- ΔΙΕΘΝΗ Επίσημη επίσκεψη του ζεύγους Τραμπ στη Βρετανία- Συμφωνίες δισεκατομμυρίων στο τραπέζι
- ΔΙΕΘΝΗ Δολοφόνος Αμερικανού ακτιβιστή- Αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σύρος εμπρηστής και επίδοξος βιαστής κυκλοφορούσε ελεύθερος
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καραβιές μεταναστών στην Κρήτη- Ασφυξία και ένταση στην Αγυιά