- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Λίβανος: Η Χεζμπολάχ κατηγορεί τη λιβανική κυβέρνηση ότι "παραδίδει" τη χώρα στο Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ
Η Χεζμπολάχ βγήκε πολύ αποδυναμωμένη από πόλεμο το 2024 με το Ισραήλ, το οποίο κατέστρεψε μέρος του οπλοστασίου της και αποδεκάτισε την ηγεσία της. Το ισχυρό σιιτικό κίνημα του Λιβάνου, το οποίο υποστηρίζεται από το Ιράν, ορκισμένο εχθρό του Ισραήλ, και κυριαρχούσε για χρόνια στην πολιτική ζωή της χώρας, έχει ήδη απορρίψει την απόφαση της λιβανικής κυβέρνησης να κατασχέσει τα όπλα του, η οποία είχε ανακοινωθεί στις 5 Αυγούστου.
Υπό την πίεση των ΗΠΑ και απέναντι στους φόβους εντατικοποίησης των ισραηλινών επιθέσεων στον Λίβανο, η κυβέρνηση επιφόρτισε τον στρατό να ετοιμάσει σχέδιο για τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ ως το τέλος της χρονιάς.
«Η κυβέρνηση αυτή εκτελεί την αμερικανο-ισραηλινή εντολή να δοθεί τέλος στην αντίσταση, ακόμη κι αν αυτό προκαλέσει εμφύλιο πόλεμο και εσωτερικές συγκρούσεις», σημείωσε ο Κάσεμ σε ομιλία του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ, το Al Manar.
Η ομιλία του Κάσεμ ακολουθεί συνάντησης που είχε με τον επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν, τον Αλί Λαριτζανί, ο οποίος είχε μεταβεί την Τετάρτη στη Βηρυτό.
«Η αντίσταση δεν θα παραδώσει τα όπλα για όσο συνεχίζεται η (ισραηλινή) επίθεση και κατοχή. Θα δώσουμε μάχη (…) αν χρειαστεί για να αντιταχθούμε σε αυτό το ισραηλινο-αμερικανικό σχέδιο, όποιο κι αν είναι το τίμημα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα κερδίσουμε τη μάχη», πρόσθεσε.
Ο Κάσεμ σημείωσε εξάλλου ότι η «αποστολή της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει τη σταθερότητα και να ανοικοδομήσει τον Λίβανο, κι όχι να παραδώσει τη χώρα σε έναν αδηφάγο Ισραηλινό τύραννο ή έναν άπληστο Αμερικανό τύραννο».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΦΩΤΟ: AP – HUSSEIN MALLA
ΣΧΕΤΙΚΑ
Το Ισραήλ αφαίρεσε τον Α.Αραγτσί και τον Μ.Γαλιμπάφ από τον κατάλογο των Ιρανών αξιωματούχων που θέλει να εξουδετερώσει, έπειτα από αίτημα του Πακιστάν
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΑΕ: Δύο νεκροί στο Αμπού Ντάμπι μετά την αναχαίτιση πυραύλου, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου των Εμιράτων
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 25/03/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 26/03/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εξαγορά ιταλικού ομίλου Gadi από τον όμιλο Antenna
- ΔΙΕΘΝΗ Άγριος καυγάς ηθοποιού με γείτονά του
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ιστορικά κειμήλια από την εποχή της επανάστασης στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παραμένουν στην Κύπρο οι Ελληνικές δυνάμεις
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τα μηνύματα των πολιτικών για την 25η Μαρτίου