- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ντ. Τραμπ: Δασμοί 100% σε μικροκυκλώματα και ημιαγωγούς
ΔΙΕΘΝΗ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε σαφές χθες Τετάρτη πως έχει σκοπό να προχωρήσει στην επιβολή επιπρόσθετων τελωνειακών δασμών «στα μικροκυκλώματα και στους ημιαγωγούς», χωρίς να διευκρινίσει προς το παρόν την έναρξη ισχύος του μέτρου.
«Θα βάλουμε μεγάλους τελωνειακούς δασμούς στα μικροκυκλώματα και στους ημιαγωγούς», είπε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ο ρεπουμπλικάνους, «περί το 100%», κάτι που χαρακτήρισε «καλή είδηση για τις αμερικανικές εταιρείες που κατασκευάζουν» αυτά τα είδη.
Ο Ντ. Τραμπ διαμηνύει πως ίσως προχωρήσει στην επιβολή νέων δασμών στην Κίνα διότι αγοράζει πετρέλαιο από τη Ρωσία
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες Τετάρτη πως ενδέχεται να ανακοινώσει σύντομα νέους τελωνειακούς δασμούς στην Κίνα, παρόμοιους με τους επιπρόσθετους δασμούς 25% που ανήγγειλε νωρίτερα πως θα επιβληθούν στην Ινδία, εξαιτίας των αγορών πετρελαίου από τη Ρωσία, ανάλογα με την πορεία της κατάστασης.
«Θα μπορούσε να γίνει», πέταξε ο ρεπουμπλικάνος σε δημοσιογράφους, αφού είπε πως αναμένει πως θα ανακοινώσει περισσότερες δευτερογενείς κυρώσεις με σκοπό να ασκηθεί πίεση στη Μόσχα για να τερματιστεί ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.
Δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες.
«Μπορεί να γίνει (...) Δεν μπορώ να σας πω ακόμα», ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ. «Το κάναμε με την Ινδία. Πιθανόν θα το κάνουμε με μια-δυο χώρες ακόμη. Μια από αυτές θα μπορούσε να είναι η Κίνα».
Ο αμερικανός πρόεδρος επέβαλε επιπλέον δασμούς 25% στα εισαγόμενα αγαθά από την Ινδία -που προστίθενται στους δασμούς 25% που είχε αναγγείλει ήδη-, διότι το Νέο Δελχί συνεχίζει να αγοράζει πετρέλαιο από τη Ρωσία, όπως τόνισε ο Λευκός Οίκος.
Στο εκτελεστικό διάταγμα που υπογράφτηκε δεν αναφέρεται η Κίνα, επίσης μεγάλος αγοραστής ρωσικού αργού. Την περασμένη εβδομάδα πάντως ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ προειδοποίησε την Κίνα πως ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με νέους δασμούς αν συνεχίσει τις αγορές ρωσικών υδρογονανθράκων.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΦΩΤΟ: AP – Alex Brandon
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 7/8/2025
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ρηματική Διακοίνωση της Αιγύπτου- Η απάντηση της Ελλάδας
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρευνα για τις επιδοτήσεις Σεμερτζίδου από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κοντέινερ με μισό τόνο κάνναβη- τρεις συλλήψεις στον Πειραιά
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θυελλώδεις άνεμοι 9 Μποφόρ- Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς
- ΔΙΕΘΝΗ Πύρινος εφιάλτης στη νότια Γαλλία- Μάχη με τις φλόγες για τρίτη ημέρα
- ΔΙΕΘΝΗ "Κλειδώνει" η συνάντηση του Ντ. Τραμπ με τον Βλ. Πούτιν