- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
ΗΠΑ: "Παράλογη" επίθεση ενός "παράφρονα" χαρακτηρίζει ο Τραμπ το μακελειό σε ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης
ΔΙΕΘΝΗ

«Ενημερώθηκα για την τραγική επίθεση που σημειώθηκε στο Μανχάταν, σε μια περιοχή που γνωρίζω και αγαπώ» ανέφερε στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social. «Έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις ασφαλείας ότι θα ρίξουν φως στα αίτια που έσπρωξαν αυτόν τον παράφρονα να διαπράξει μια τόσο παράλογη βίαιη ενέργεια», πρόσθεσε.
Τρεις άνδρες, εκ των οποίων ένας αστυνομικός, και μία γυναίκα σκοτώθηκαν το βράδυ της Δευτέρα από τον ένοπλο που εισέβαλε στον ουρανοξύστη. Άλλος ένας άνθρωπος τραυματίστηκα και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο 27χρονος Σέιν Ταμούρα, που στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του, φέρεται ότι είχε ψυχολογικά προβλήματα. Ζούσε στο Λας Βέγκας και διέσχισε όλη τη χώρα με αυτοκίνητο για να φτάσει στη Νέα Υόρκη. Στον ουρανοξύστη στεγάζεται η έδρα του Αμερικανικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου (NFL) και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς είπε ότι ο Ταμούρα άφησε ένα σημείωμα στο οποίο κατηγορεί την αθλητική ομοσπονδία για την τραυματική εγκεφαλοπάθεια (CTE) από την οποία νόμιζε ότι έπασχε. «Πράγματι είχε ένα σημείωμα επάνω του», είπε ο Άνταμς μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή CBS Mornings. «Στο σημείωμα ανέφερε ότι αισθανόταν πως είχε CTE, μια γνωστή πάθηση σε όσους συμμετέχουν σε αθλήματα επαφής. Φαίνεται ότι κατηγορούσε την NFL για τον τραυματισμό του», εξήγησε.
AP Photo/Jacquelyn Martin
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 29/7/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πυρκαγιά στον Υμηττό - Προσαγωγή υπόπτου
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ TikTok ALPHA
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διεθνής διάκριση για ελληνική χορωδία- Δυο αργυρά μετάλλια στο Τόκυο
- ΔΙΕΘΝΗ Φονική κακοκαιρία στη Ρουμανία- Τρεις νεκροί από τις πλημμύρες
- ΔΙΕΘΝΗ Ιταλία: Καταγγελία Γάλλου Εβραϊκής καταγωγής- Δέχτηκε επίθεση μαζί με το γιο του στο Μιλάνο
- ΔΙΕΘΝΗ Στα πρόθυρα λιμού η Γάζα