- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ενιαίο πακέτο αντίμετρων ετοιμάζει η ΕΕ ενόψει αδιεξόδου στις εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Η πρώτη λίστα έχει τεθεί σε παύση έως τις 6 Αυγούστου και σχετίζεται με τους αμερικανικούς δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο, ενώ η δεύτερη λίστα είναι έτοιμη και αναμένεται η ψηφοφορία από τα κράτη μέλη για την τελική οριστικοποίηση. Σύμφωνα με τον κ. Γκιλ «η συγχωνευμένη λίστα θα τεθεί σε ισχύ πριν από τις 7 Αυγούστου» και στοχεύει σε αμερικανικές εισαγωγές στην ΕΕ αξίας 93 δις. ευρώ.
Την ώρα που στην Ιαπωνία σήμερα λαμβάνει χώρα η Σύνοδος ΕΕ- ΗΠΑ, η οποία πραγματοποιείται σε μια ευαίσθητη στιγμή, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας συμφωνία με την Ιαπωνία, η οποία προβλέπει καθολικό δασμό 15%, ακόμη και για τα αυτοκίνητα, οι διαπραγματεύσεις με την ΕΕ συνεχίζονται. Σύμφωνα με τον κ. Γκιλ, «η ΕΕ επικεντρώνεται κυρίως στην επίτευξη ενός διαπραγματευτικού αποτελέσματος με τις ΗΠΑ.
Συνεχίζονται οι εντατικές επαφές σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου Μάρος Σέφτσοβιτς θα έχει σήμερα συνομιλίες με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου Χάουαρντ Λούτνικ το απόγευμα και στη συνέχεια η Επιτροπή θα ενημερώσει τους πρεσβευτές των κρατών μελών της ΕΕ».
AP Photo Geert_Vanden_Wijngaert
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 23/07/2025
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Καμπανάκι» για τη λειψυδρία – Νέα μέτρα – 5 βασικοί άξονες
- ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ: Άγριος ξυλοδαρμός αφροαμερικανού
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παραπομπή στο δικαστικό Συμβούλιο για τον Κ. Καραμανλή
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επεισόδιο Φλώρου – Κωσταντοπούλου στη Βουλή
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ 7 χρόνια από τη τραγωδία στο Μάτι
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δύο συλλήψεις για τη φωτιά στον Φενεό – Έκαναν εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης στο δάσος