- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ιαπωνία: Ο πρωθυπουργός Ισίμπα διαψεύδει τις αναφορές ότι θα παραιτηθεί μετά την εκλογική του ήττα στην άνω Βουλή
ΔΙΕΘΝΗ

Ο 68χρονος ηγέτης δήλωσε ότι οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι έχει ήδη αποφασίσει να παραιτηθεί είναι «απολύτως αβάσιμες».
Ο Ισίμπα αποφάσισε να μην παραιτηθεί αμέσως μετά τις εκλογές για να αποτραπεί η πολιτική αστάθεια, καθώς πλησίαζε η προθεσμία της 1ης Αυγούστου για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, δήλωσε πηγή κοντά στον πρωθυπουργό που θέλησε να μην κατονομαστεί. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων Mainichi και Yomiuri, ο Ισίμπα έχει μιλήσει για την πρόθεσή του να αποχωρήσει από το αξίωμα σε κοντινά του πρόσωπα κι εννοεί να παραιτηθεί ως τα τέλη του Αυγούστου.
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι η κυβέρνησή του κατέληξε σε «τεράστια» συμφωνία με αυτή της Ιαπωνίας για τις διμερείς εμπορικές συναλλαγές, η οποία προβλέπει μείωση των δασμών για τα ιαπωνικά αυτοκίνητα μεν, αλλά την εφαρμογή «ανταποδοτικών» δασμών 15% στα περισσότερα αγαθά.
AP_photo_Philip_Fong
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ
Ρωσική αποστολή μεταβαίνει στην Τουρκία για συνομιλίες με την Ουκρανία, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων
ΔΙΕΘΝΗ
Το Πεκίνο επιθυμεί να «ενισχύσει τη συνεργασία» με την Ουάσιγκτον στις εμπορικές διαπραγματεύσεις της επόμενης εβδομάδας
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 22/7/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Τετάρτη 23/7/2025
- ΔΙΕΘΝΗ TIK TOK ALPHA Κύπρος: Έρευνα μας δείχνει το όριο νεότητας
- ΔΙΕΘΝΗ Μάντσεστερ -Λεωφορείο «τράκαρε» με γέφυρα
- ΔΙΕΘΝΗ «Αναστήθηκε 78χρονος» - Είχε επιβεβαιωθεί ο θάνατός του
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μπαράζ ελέγχων στις φορολογικές δηλώσεις
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Στα ύψη τα ενοίκια