- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ουκρανία : Ο πρόεδρος Ζελένσκι δηλώνει έτοιμος να συναντηθεί με τον Βλ. Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του πρότεινε στη Ρωσία να διεξαχθεί ένας νέος κύκλος διαπραγματεύσεων την επόμενη εβδομάδα.
Στο καθημερινό, βραδινό διάγγελμά του προς τους Ουκρανούς, ο Ζελένσκι είπε ότι ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας Ρουστέμ Ουμέροφ «πρότεινε μια νέα συνάντηση με τη ρωσική πλευρά, την επόμενη εβδομάδα».
Η ημερομηνία δεν έχει ακόμη καθοριστεί.
Οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ενταθούν και «να γίνει το παν για να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός» πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος, δηλώνοντας έτοιμος και πάλι να συνομιλήσει απευθείας με τον Ρώσο ομόλογό του, τον Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Μια συνάντηση στο ανώτατο επίπεδο είναι αναγκαία για να διασφαλίσουμε πραγματικά την ειρήνη», ειπε.
Η τελευταία, άκαρπη, συνάντηση των δύο πλευρών ήταν τον Ιούνιο. Τότε, η Ρωσία είχε απαιτήσει και πάλι από την Ουκρανία να εκχωρήσει τις τέσσερις επαρχίες στο ανατολικό τμήμα της και να αποποιηθεί οποιαδήποτε στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση. Το Κίεβο απέρριψε τα «τελεσίγραφα», όπως τα αποκάλεσε, και αμφισβήτησε τη βούληση της Μόσχας να διαπραγματευτεί την κατάπαυση του πυρός.
Στις αρχές Ιουλίου πάντως το Κρεμλίνο δήλωσε έτοιμο να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία και τους εμπορικούς εταίρους της εάν δεν επιτευχθεί ειρήνη μέσα σε 50 ημέρες και ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι ξαναρχίζουν οι παραδόσεις όπλων στο Κίεβο, με χρηματοδότηση των χωρών του ΝΑΤΟ.
Το μοναδικό αποτέλεσμα των δύο διαδοχικών συναντήσεων που είχαν στην Κωνσταντινούπολη οι αντιπροσωπείες της Ρωσίας και τους Ουκρανίας ήταν η συμφωνία για την ανταλλαγή αιχμαλώτων και πεσόντων.
AP_Photo_Efrem_Lukatsky
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 19/07/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Κυριακή 20/7/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ 4 τραυματίες στην Ακαδημίας - Αυτοκίνητο έπεσε σε κολώνα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καταγγελίες κατοίκων του Δρυμού – «Το νερό δεν πίνεται»
- ΔΙΕΘΝΗ Δεκάδες τραυματίες στο Λος Άντζελες – Ι.χ έπεσε σε πλήθος – Ανταλλαγή πυροβολισμών
- ΔΙΕΘΝΗ Αντιδράσεις και διαδηλώσεις για τον υπερτουρισμό στην Ισπανία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ανατροπή στον θάνατο Ουκρανού – Τον σκότωσε η γυναίκα του