- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ερντογάν: Η Άγκυρα δεν θα αφήσει τη Συρία «να παρασυρθεί στην αστάθεια»
ΔΙΕΘΝΗ

«Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ, χώρα γειτονική και αδελφή, η οποία για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια καταπίεσης και πολέμου κοιτάζει με ελπίδα το μέλλον της, να παρασυρθεί εκ νέου στην αστάθεια από τρομοκρατικές οργανώσεις», έγραψε ο Ερντογάν στο X.
Σύμφωνα με τον αρχηγό του τουρκικού κράτους, «αυτή η απεχθής τρομοκρατική ενέργεια», που αποδίδεται από τις συριακές αρχές σε ένα μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, έχει κυρίως στόχο να υπονομεύσει «την κουλτούρα της συνύπαρξης και τη σταθερότητα της περιοχής μας».
«Η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη μάχη της συριακής κυβέρνησης εναντίον της τρομοκρατίας», υπογράμμισε.
Εξάλλου ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν κατήγγειλε σήμερα την «ποταπή επίθεση» με στόχο την εκκλησία του Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό και εξέφρασε την υποστήριξή του προς το συριακό λαό στη μάχη του εναντίον της τρομοκρατίας.
«Ποταπή επίθεση στην Εκκλησία του Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό. Εκφράζω την αλληλεγγύη μας στις οικογένειες των θυμάτων και τους τραυματίες», έγραψε ο Μακρόν στο X.
«Η Γαλλία υποστηρίζει το συριακό λαό στη μάχη του εναντίον της τρομοκρατίας και για να επιστρέψει η ειρήνη», πρόσθεσε ο Μακρόν.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΣΧΕΤΙΚΑ
Κατάρ: Το Μπαχρέιν κλείνει προσωρινά τον εναέριο χώρο του μετά την επίθεση του Ιράν κατά της αεροπορικής βάσης των ΗΠΑ στη Ντόχα
ΔΙΕΘΝΗ
Κοινή ερώτηση ευρωβουλευτών της ΝΔ προς την Κομισιόν, με την οποία ζητούν «την άμεση αντίδραση της ΕΕ για την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στη Δαμασκό»
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 23/6/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Τρίτη 24/6/2025
- ΔΙΕΘΝΗ Μ. Βρετανία – Οι αρχαιότερες δικαιολογίες για αναρρωτικές
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Έκθεση από το ίδρυμα Γουλανδρή με τη χορηγία της Optima Bank – 100 χρόνια από τη γέννηση του Takis
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μοσχεύματα – δώρα ζωής – «Ξαναγεννήθηκαν»
- ΔΙΕΘΝΗ Ο Πάπας και το … σόι του - Ανακάλυψε διάσημους συγγενείς
- ΔΙΕΘΝΗ Αφρικανικά χρυσωρυχεία με «αντικλεπτικά» drones