- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ο Τραμπ δεν προτίθεται να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Μασκ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν προτίθεται να συνομιλήσει με τον πρώην σύμβουλό του Ίλον Μασκ σήμερα, την επομένη της δημόσιας ρήξης τους σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.
"Ο πρόεδρος δεν προτίθεται να μιλήσει στον Μασκ σήμερα", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου που ζήτησε να μην κατονομαστεί, αντικρούοντας τις πληροφορίες του μέσου ενημέρωσης Politico για ένα πιθανό τηλεφώνημα μεταξύ των δυο πρώην συμμάχων.
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ίλον Μασκ ήρθαν σε δημόσια ρήξη την Πέμπτη αλληλοκατηγορώντας ο ένας τον άλλον, ο μεν Τραμπ τον Μασκ για "τρέλα", και ο Μασκ τον Τραμπ για "αγνωμοσύνη".
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι ο ίδιος έβαλε τέλος στην αποστολή του Μασκ για το νοικοκύρεμα των δημοσιονομικών, τον οποίο κατηγόρησε ότι έχασε τα λογικά του λόγω μιας απόφασης μη ευνοϊκής για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
"Το πιο απλό για να εξοικονομηθούν δισεκατομμύρια και δισεκατομμύρια δολάρια στον προϋπολογισμό μας θα ήταν η ακύρωση των κυβερνητικών επιδοτήσεων και συμβολαίων" του προέδρου της Tesla και της SpaceX, προειδοποίησε.
Στο δίκτυό του Χ, ο Μασκ δήλωσε ως απάντηση ότι η SpaceX "θα αρχίσει αμέσως να θέτει εκτός λειτουργίας το διαστημόπλοιο Dragon", που χρησιμοποιείται κυρίως από τη NASA για να μεταφέρει αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Φάνηκε, λίγες ώρες αργότερα, να κάνει πίσω, γράφοντας: "Καλώς δεν θα θέσουμε εκτός λειτουργίας το Dragon".
Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, ο οποίος χρηματοδότησε με μεγάλη γενναιοδωρία την εκστρατεία του 78χρονου ρεπουμπλικάνου το 2024, βεβαιώνει ότι ο "Τραμπ θα είχε χάσει τις εκλογές" χωρίς αυτόν και τον κατηγορεί για "αγνωμοσύνη".
Απάντησε "ναι" σε μια δημοσίευση που υποδήλωνε ότι ο Τραμπ θα πρέπει να καθαιρεθεί.
Στο μεταξύ, η κεφαλαιοποίηση της Tesla έχει χάσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια στη Γουόλ Στριτ, η μετοχή της έκλεισε την Πέμπτη σε -14,26%.
Από την περασμένη εβδομάδα που ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει εξαπολύσει μύδρους κατά ενός μεγαλονομοσχεδίου του Τραμπ για τα δημοσιονομικά, ήταν αναμφισβήτητα θέμα χρόνου μέχρι να ολοκληρωθεί το διαζύγιο αυτό.
AP_Photo_Alex_Brandon
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 6/6/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός το Σάββατο 7/6/2025
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Optima Bank με όραμα τη βιώσιμη ανάπτυξη
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Όμιλος Interamerican – Δίπλα σε όσους δοκιμάστηκαν στη Θεσσαλία
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τουρκικό σόου για ένα δώρο – Αντιδράσεις για χάρτη του 1585
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ώρα ΣτΕ για 13ο και 14ο μισθό - Πιλοτική δίκη για το Δημόσιο
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Φρένο στην ταλαιπωρία του ΕΟΠΥΥ – Φάρμακα κατ’ οίκον