- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Tουρκία: Με ομιλία Φιντάν ξεκίνησε o νέος γύρος συνομιλιών Ουκρανίας- Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη
ΔΙΕΘΝΗ
Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον ρόλο των ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία λέγοντας συγκεκριμένα: "Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική την πίστη και την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών σε αυτές τις συνομιλίες. Η αποφασιστικότητα του κ. Τραμπ να αποκαταστήσει την ειρήνη έχει ανοίξει ένα νέο παράθυρο ευκαιρίας".
Ο Φιντάν είπε ότι σε αυτόν τον γύρο συνομιλιών "θα συζητήσουμε τις προετοιμασίες για τη συνάντηση των ηγετών. Το κύριο πράγμα είναι να διασφαλίσουμε τη βιώσιμη ειρήνη" και επανέλαβε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει "κάθε είδους διευκολυντικά βήματα σε αυτή τη διαδικασία".
Αναφέρθηκε επίσης στην ανταλλαγή αιχμαλώτων, 1.000 από κάθε πλευρά, που συμφωνήθηκε στον προηγούμενο γύρο των συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη, στις 16 Μαΐου, προσθέτοντας ότι "τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα στις επαφές και τις συζητήσεις που θα έχετε εδώ. Πιστεύουμε ειλικρινά ότι θα αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτή την ευκαιρία και θα έχετε συγκεκριμένα αποτελέσματα που θα μας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην ειρήνη".
"Το κύριο μέλημα είναι να διασφαλίσουμε βιώσιμη ειρήνη" είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, κατά την έναρξη των συνομιλιών στο πρώην ανάκτορο του Τσιραγάν στον Βόσπορο".
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΦΩΤΟ: AP – Maxim Shemetov
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 25/03/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 26/03/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εξαγορά ιταλικού ομίλου Gadi από τον όμιλο Antenna
- ΔΙΕΘΝΗ Άγριος καυγάς ηθοποιού με γείτονά του
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ιστορικά κειμήλια από την εποχή της επανάστασης στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παραμένουν στην Κύπρο οι Ελληνικές δυνάμεις
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τα μηνύματα των πολιτικών για την 25η Μαρτίου