- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε τα μέλη της αντιπροσωπείας που θα μεταβούν στην Τουρκία για τον δεύτερο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία
ΔΙΕΘΝΗ

Έπειτα από ημέρες αβεβαιότητας σχετικά με το εάν η Ουκρανία θα συμμετάσχει ή όχι, ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε ότι ο υπουργός Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ θα συνομιλήσει με Ρώσους αξιωματούχους στον δεύτερο γύρο των απευθείας ειρηνευτικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη τη Δευτέρα.
Οι αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας αναμένονται αύριο στην Τουρκία για έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων, περισσότερα από τρία χρόνια μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής. Ο πρώτος γύρος, πριν από μια και πλέον εβδομάδα, οδήγησε στη μεγαλύτερη ανταλλαγή αιχμαλώτων του πολέμου παρότι δεν υπήρξε καμιά συναίνεση για το πώς θα σταματήσουν οι εχθροπραξίες.
Και ενώ γίνεται πολλή συζήτηση για την ειρήνη, ο πόλεμος μαίνεται επί του πεδίου.
Η Ουκρανία διεξήγαγε σήμερα μεγάλη συντονισμένη επιχείρηση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον στρατιωτικών αεροδρομίων στη Ρωσία, έως τη Σιβηρία, με τη Μόσχα να επιβεβαιώνει στη συνέχεια ότι αρκετά αεροσκάφη "πήραν φωτιά", την παραμονή των πολυαναμενόμενων συνομιλιών.
Η Ουκρανία διεξήγαγε σήμερα "ειδική επιχείρηση ευρείας κλίμακας" κατά τεσσάρων στρατιωτικών ρωσικών αεροδρομίων, εκ των οποίων ορισμένα απέχουν χιλιάδες χιλιόμετρα από το μέτωπο, σύμφωνα με πηγή των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας (SBU)
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)