- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Νιγηρία: Στους 117 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο κεντρικό τμήμα της χώρας
ΔΙΕΘΝΗ
Καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις στην περιοχή Μόκουα, στο δυτικό τμήμα της Νιγηρίας, προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες που παρέσυραν σπίτια μαζί με τις οικογένειες που διέμεναν σε αυτά.
Συνεργεία της πολιτειακής υπηρεσίας διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης (SEMA) και εθελοντές συνεχίζουν τις έρευνες για να εντοπίσουν εγκλωβισμένους.
Τις προηγούμενες ημέρες, η νιγηριανή μετεωρολογική υπηρεσία (NiMet) είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο έντονων βροχοπτώσεων σε 15 από τις 36 πολιτείες της χώρας. Πλημμυρικά φαινόμενα είναι συχνά στη Νιγηρία κατά την περίοδο των βροχών, από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο.
Το 2024 περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 1,2 εκατομμύρια κάτοικοι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας πλημμυρών στη Νιγηρία, των χειρότερων που είχαν σημειωθεί στη χώρα εδώ και δεκαετίες.
AP Photo
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 25/03/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 26/03/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εξαγορά ιταλικού ομίλου Gadi από τον όμιλο Antenna
- ΔΙΕΘΝΗ Άγριος καυγάς ηθοποιού με γείτονά του
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ιστορικά κειμήλια από την εποχή της επανάστασης στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παραμένουν στην Κύπρο οι Ελληνικές δυνάμεις
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τα μηνύματα των πολιτικών για την 25η Μαρτίου