• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Αυριο η αποφαση για την συνεχιση της «δικης Μαραντονα» μετα την εξαιρεση της δικαστη Μακινταχ

Αύριο η απόφαση για την συνέχιση της «δίκης Μαραντόνα» μετά την εξαίρεση της δικαστή Μακινταχ

ΔΙΕΘΝΗ 28.05.2025 - 10:29

AP_Maradona___Luca_Bruno

Στην αυριανή (29/5) ακροαματική διαδικασία, θα αποφανθεί το δικαστήριο του Σαν Ισίντρο (βόρεια του Μπουένος Άιρες) εάν η δίκη που διεξάγεται σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα, θα συνεχισθεί με αντικατάσταση δικαστή ή εάν θα ορισθούν εκ νέου οι τρεις δικαστές που δικάζουν την υπόθεση, όπως ζήτησε η πλειονότητα των διαδίκων.

Εχθές (27/5) και κατά την διάρκεια μιας... ιδιαίτερης ακροαματικής διαδικασίας, ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, Μαξιμιλιάνο Σαβαρίνο διέταξε την απόλυση της συναδέλφου του Τζουλιέτα Μακίνταχ, θεωρώντας ότι «οι περιστάσεις που επηρεάζουν την αμεροληψία της έχουν αποδειχθεί», προσθέτοντας: «Αυτό που συνέβη και έχει επαληθευθεί είναι εξαιρετικά σοβαρό». 

Διαδοχικά οι δικηγόροι υπεράσπισης, οι οικογενειακοί δικηγόροι και οι εισαγγελείς ζήτησαν την απομάκρυνση της 47χρονης δικαστή από την υπόθεση, μετά την κατάσχεση, κατά την διάρκεια πρόσφατων ερευνών, βίντεο που έδειχναν ότι συνεργάσθηκε ενεργά στην προετοιμασία μιας μίνι σειράς ντοκιμαντέρ ως βασική πρωταγωνίστρια.

«Ένας θάνατος. Ένα είδωλο. Ένας δικαστής. Μια δίκη», προανήγγειλε η ιστορία της επερχόμενης παραγωγής έξι επεισοδίων 30 λεπτών, με τίτλο «Θεία Δικαιοσύνη» (σ.σ. με σαφή αναφορά στον «Θεό» Μαραντόνα), σύμφωνα με το τρέιλερ που προβλήθηκε την Τρίτη.

Μετά την εξαίρεση, τα περισσότερα μέρη ζήτησαν ακύρωση, «ώστε να διορισθεί νέο δικαστήριο και να ξεκινήσουμε από την αρχή», υποστήριξε ο Νίκολας Ντ' Αλμπόρα, δικηγόρος της νοσοκόμας Νάνσι Φορλίνι, μιας από τις κατηγορούμενες. «Όλοι τώρα πιστεύουν ότι ένα νέο δικαστήριο θα ήταν η ασφαλέστερη επιλογή», πρόσθεσε ο Μάριο Μποντρί, δικηγόρος της Βερόνικα Οχέντα, πρώην συντρόφου του Μαραντόνα, καταγγέλλοντας μια «σκανδαλώδη δικαστική καταστροφή». «Φανταστείτε εάν αυτό μπορούσε να συμβεί σε μια δίκη του Ντιέγκο Μαραντόνα, τι θα μπορούσε να συμβεί σε έναν απλό πολίτη», είπε μετά την ακρόαση, τονίζοντας ότι η Αργεντινή προβάλλει την εικόνα «ενός συστήματος δικαιοσύνης τύπου μπανάνας».

Ο εισαγγελέας Πατρίσιο Φεράρι ζήτησε επίσης νέους δικαστές, αλλά εκτίμησε ότι η δίκη «θα μπορούσε να ξεκινήσει ξανά σε ένα μήνα». Ο κ. Μποντρί, από την πλευρά του, εικάζει ότι θα μπορούσε να συνεχιστεί γύρω στον Ιανουάριο.

Δύο συνήγοροι υπεράσπισης, από την πλευρά τους, ζήτησαν ταχεία επανέναρξη, με μοναδικό διορισμό ενός νέου δικαστή για να αντικαταστήσει την δικαστή Μακίνταχ. Μετά από επταήμερη αναβολή, η δίκη, που τώρα θυμίζει δικαστικό φιάσκο, συνεχίσθηκε την Τρίτη για τους επτά επαγγελματίες υγείας (σ.σ. ιατρούς, έναν ψυχίατρο, έναν ψυχολόγο και νοσηλευτές). 

Από τις 11 Μαρτίου, δικάζονται για αμέλεια που ενδεχομένως οδήγησε στον θάνατο του «Ντιεγκίτο» τον Νοέμβριο του 2020, στο σπίτι του στο Τίγκρε (βόρεια του Μπουένος Άιρες), μετά από νευροχειρουργική επέμβαση. Αλλά αντί να επικεντρωθεί στον Ντιέγκο, τη φροντίδα του ή τις αποτυχίες της, ολόκληρη η ακρόαση αφιερώθηκε στην δικαστή Μακίνταχ - που ήδη αποκαλείται «κριτής του Θεού» από τον Τύπο - το ντοκιμαντέρ και το μέλλον της πιο αναμενόμενης δίκης εδώ και χρόνια στην Αργεντινή, πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του Μαραντόνα.

Το σκάνδαλο άρχισε με την αποκάλυψη ότι, στις αρχές Μαρτίου, κάποια άτομα είχαν βιντεοσκοπήσει κρυφά μέρος της διαδικασίας, παρά την αυστηρή απαγόρευση. Κλιμακώθηκε με την διαρροή στον Τύπο υλικού από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που έδειχνε την δικαστή να περπατάει στην αίθουσα του δικαστηρίου την Κυριακή λίγο πριν από την δίκη, βιντεοσκοπημένο από ένα συνεργείο, δίνοντας αποσπάσματα συνεντεύξεων για την δουλειά της και την ακροαματική διαδικασία.

Την Τρίτη, προσπάθησε να υπερασπισθεί τον εαυτό της, αρνούμενη οποιοδήποτε «έγκλημα» ή «ο,τιδήποτε παράτυπο», εκτός από το ότι «έδωσε συνέντευξη σε έναν παιδικό φίλο, μιλώντας για την δικαιοσύνη», με στόχο να «φέρει την δικαιοσύνη πιο κοντά στην κοινωνία».

Ακολούθως, αναγνώρισε την εξαίρεση της και είπε ότι ελπίζει «ότι η δίκη μπορεί να συνεχισθεί χωρίς εμένα».

Και ενώ η πλειονότητα των μαρτυριών, περίπου σαράντα μέχρι στιγμής, έχουν επικεντρωθεί κυρίως στο κακό επίπεδο φροντίδας και ιατρικού εξοπλισμού στο σημείο ανάρρωσης του Μαραντόνα, σε αυτό το στάδιο, δεν έχουν υπάρξει σαφείς ενδείξεις ευθύνης ή πρόθεσης.

Οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι αρνούνται οποιαδήποτε ευθύνη για τον θάνατο του Μαραντόνα, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης από 8 έως 25 χρόνια. 


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ακολουθήστε τον alphatv.gr  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)

ΦΩΤΟ: AP –  Luca Bruno





ΣΧΕΤΙΚΑ

Νετανιάχου: Το Ισραήλ διευρύνει την "ουδέτερη ζώνη" του στον Λίβανο

ΔΙΕΘΝΗ 25.03.2026 - 21:40

Λευκός Οίκος: Θα πλήξουμε ακόμη πιο σκληρά το Ιράν εάν δεν αποδεχτεί την ήττα του

ΔΙΕΘΝΗ 25.03.2026 - 21:29

Άγριος καυγάς ηθοποιού με γείτονά του

ΔΙΕΘΝΗ 25.03.2026 - 20:51

ΗΠΑ: Προσφορές στα πασχαλινά είδη

ΔΙΕΘΝΗ 25.03.2026 - 20:40

13χρονος μαχαίρωσε καθηγήτριά του στην Ιταλία

ΔΙΕΘΝΗ 25.03.2026 - 20:33

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Νετανιάχου: Το Ισραήλ διευρύνει την "ουδέτερη ζώνη" του στον Λίβανο

    ΔΙΕΘΝΗ 25.03.2026 - 21:40

    Λευκός Οίκος: Θα πλήξουμε ακόμη πιο σκληρά το Ιράν εάν δεν αποδεχτεί την ήττα του

    ΔΙΕΘΝΗ 25.03.2026 - 21:29

    Άγριος καυγάς ηθοποιού με γείτονά του

    ΔΙΕΘΝΗ 25.03.2026 - 20:51

    ΗΠΑ: Προσφορές στα πασχαλινά είδη

    ΔΙΕΘΝΗ 25.03.2026 - 20:40

    13χρονος μαχαίρωσε καθηγήτριά του στην Ιταλία

    ΔΙΕΘΝΗ 25.03.2026 - 20:33

    Νότια Αφρική – Στις φλόγες κυβερνητικό κτήριο

    ΔΙΕΘΝΗ 25.03.2026 - 20:30

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    ΗΠΑ: Προσφορές στα πασχαλινά είδη

    ΔΙΕΘΝΗ 25.03.2026 - 20:40

    Καταστροφική καταιγίδα στην Τενερίφη

    ΔΙΕΘΝΗ 25.03.2026 - 20:29

    Νότια Αφρική – Στις φλόγες κυβερνητικό κτήριο

    ΔΙΕΘΝΗ 25.03.2026 - 20:30

    13χρονος μαχαίρωσε καθηγήτριά του στην Ιταλία

    ΔΙΕΘΝΗ 25.03.2026 - 20:33

    Alpha news

    • Κεντρικό Δελτίο 25/03/2026
      ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 25/03/2026
    • Ο καιρός την Πέμπτη 26/03/2026
      ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 26/03/2026
    • Εξαγορά ιταλικού ομίλου Gadi από τον όμιλο Antenna
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εξαγορά ιταλικού ομίλου Gadi από τον όμιλο Antenna
    • Άγριος καυγάς ηθοποιού με γείτονά του
      ΔΙΕΘΝΗ Άγριος καυγάς ηθοποιού με γείτονά του
    •  Ιστορικά κειμήλια από την εποχή της επανάστασης στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ιστορικά κειμήλια από την εποχή της επανάστασης στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
    • Παραμένουν στην Κύπρο οι Ελληνικές δυνάμεις
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παραμένουν στην Κύπρο οι Ελληνικές δυνάμεις
    • Τα μηνύματα των πολιτικών για την 25η Μαρτίου
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τα μηνύματα των πολιτικών για την 25η Μαρτίου
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2026


    © 2026