- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Λαβρόφ κατά Μερτς για επιθέσεις μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία με ευρωπαϊκά όπλα
ΔΙΕΘΝΗ
Ο Μερτς δήλωσε χθες ότι δεν υπάρχουν πλέον περιορισμοί που αφορούν το βεληνεκές των οπλικών συστημάτων που παραδίδονται στην Ουκρανία, οπλικά συστήματα που προμηθεύουν την Ουκρανία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ. Ο Γερμανός καγκελάριος τόνισε πως η Ουκρανία διαθέτει πλέον όπλα μεγάλου βεληνεκούς για να στοχεύσει στρατιωτικές υποδομές στο έδαφος της Ρωσίας, υποδεικνύοντας ότι αυτή η απόφαση έχει ληφθεί προ πολλού.
Ο Λαβρόφ ανέφερε ότι αυτό καταδεικνύει το επίπεδο των ανθρώπων που έχουν ανέλθει στην εξουσία σε ηγετικές ευρωπαϊκές χώρες και υπονόησε ότι η απόφαση να επιτραπούν επιθέσεις μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας είχε ληφθεί πριν από λίγο καιρό, αλλά κρατήθηκε μυστική.
Χθες το Κρεμλίνο προειδοποίησε ότι η απόφαση αυτή ευρωπαϊκών χωρών συνιστά «επικίνδυνη» εξέλιξη και δεν συνάδει με τις προσδοκίες για διπλωματική επίλυση της κρίσης.
Σε ερώτηση που δέχθηκε ο Ρώσος ΥΠΕΞ για πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με τη Ρωσία, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι ο Τραμπ εκδηλώνει τα συναισθήματά του καθώς βλέπει τις προσπάθειές του για ειρήνη στην Ουκρανία να σαμποτάρονται από Ευρωπαίους πολιτικούς.
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε χθες τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι έχει «τρελαθεί» εντελώς, λόγω των ρωσικών πληγμάτων στην Ουκρανία.
Ο Λαβρόφ είπε ότι ο Τραμπ θέλει ένα αποτέλεσμα για ειρήνη στην Ουκρανία, τονίζοντας πως η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει να σαμποτάρει τις ειρηνευτικές προσπάθειες.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΦΩΤΟ: AP
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 25/03/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 26/03/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εξαγορά ιταλικού ομίλου Gadi από τον όμιλο Antenna
- ΔΙΕΘΝΗ Άγριος καυγάς ηθοποιού με γείτονά του
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ιστορικά κειμήλια από την εποχή της επανάστασης στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παραμένουν στην Κύπρο οι Ελληνικές δυνάμεις
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τα μηνύματα των πολιτικών για την 25η Μαρτίου