- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Κοινή δήλωση ΗΠΑ – Τουρκίας μετά τη συνεδρίαση της «Ομάδας Εργασίας για τη Συρία»
ΔΙΕΘΝΗ

Στη δήλωση αναφέρεται ότι η Τουρκία και οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να αυξήσουν τη συνεργασία και τον συντονισμό για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στη Συρία εντός του πλαισίου που έχουν θέσει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Στην κοινή δήλωση σημειώνεται συγκεκριμένα: «Οι αντιπροσωπείες συζήτησαν τις κοινές τους προτεραιότητες για τη Συρία, συμπεριλαμβανομένης της άρσης των κυρώσεων, σύμφωνα με την οδηγία του προέδρου Τραμπ και της καταπολέμησης όλων των μορφών και εκδηλώσεων της τρομοκρατίας. Η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες μοιράζονται το όραμα μιας σταθερής Συρίας, ειρηνικής με τον εαυτό της και τη γειτονιά της. Αυτό θα επιτρέψει επίσης σε εκατομμύρια εκτοπισμένους Σύρους να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Η Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαιώνουν τη σημασία της διατήρησης της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας. Μια σταθερή και ενωμένη Συρία που δεν θα παρέχει καταφύγιο σε τρομοκρατικές οργανώσεις θα στηρίξει την περιφερειακή ασφάλεια και ευημερία».
Οι ΗΠΑ φιλοξένησαν την τουρκική αντιπροσωπεία στην Ουάσιγκτον για τον νέο γύρο της Ομάδας Εργασίας για τη Συρία. Επικεφαλής των αντιπροσωπειών ήταν από την πλευρά της Άγκυρας ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νουχ Γιλμαζ και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κρίστοφερ Λάνταου. Συμμετείχαν επίσης ο πρεσβευτής της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον, Σεντάντ Ονάλ, και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην 'Αγκυρα, Τομ Μπάρακ.
AP_Photo_Ghaith_Alsayed
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 20/5/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θλίψη για τον Νίκο Γαλανό
- ΔΙΕΘΝΗ Βρέθηκε η προτομή του Τζιμ Μόρισον - Είχε κλαπεί πριν από 37 χρόνια από τον τάφο του
- ΔΙΕΘΝΗ Τηλεφώνημα κορυφής για Ουκρανία- Κερδίζει χρόνο ο Πούτιν
- ΔΙΕΘΝΗ Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς- Τρεις νεκροί στην Ταιβάν
- ΔΙΕΘΝΗ Γαλλία: SOS για φάλαινες και δελφίνια- Θαλάσσιο πάρκο έβαλε "λουκέτο"
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έρευνα για κακοποίηση παιδιών στη Λάρισα- Διώκονται μητέρα, πατέρας και σύντροφος