- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ο Ζελένσκι κατηγορεί τη Ρωσία ότι "προσπαθεί να κερδίσει χρόνο" για να συνεχίσει τον πόλεμο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία, ότι προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να μπορεί να συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία και την κατάληψη ουκρανικού εδάφους.
Μιλώντας μία ημέρα αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συζήτησε για τον πόλεμο με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η σύγκρουση πρέπει να τελειώσει μέσω διαπραγματεύσεων αλλά και ότι πρέπει να υπάρξουν σαφείς και ρεαλιστικές προτάσεις στο τραπέζι.
Ο Ζελένσκι, που είπε ότι μίλησε με τον Φινλανδό πρόεδρο Αλεξάντερ Στουμπ για την ειρηνευτική διαδικασία, ζήτησε επίσης μεγαλύτερη πίεση με διεθνείς κυρώσεις στη Ρωσία.
«Είναι ξεκάθαρο ότι η Ρωσία επιχειρεί να κερδίσει χρόνο για να συνεχίσει τον πόλεμό της και την κατοχή», δήλωσε ο Ζελένσκι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Εργαζόμαστε μαζί με εταίρους για να ασκήσουμε πίεση στους Ρώσους να συμπεριφερθούν διαφορετικά. Ο κυρώσεις έχουν σημασία, και είμαι ευγνώμων σε όποιον τους καθιστά πιο απτούς για τους αυτουργούς του πολέμου».
Ο Τραμπ δήλωσε ότι Ρωσία και Ουκρανία θα ξεκινήσουν αμέσως διαπραγματεύσεις για εκεχειρία, αλλά το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η διαδικασία αυτή θα πάρει χρόνο και ο Αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι δεν είναι έτοιμος να ακολουθήσει την Ευρώπη και να επιβάλει νέες κυρώσεις για να πιέσει τη Μόσχα. Ο Τραμπ ανέφερε ότι ενημέρωσε για το σχέδιο αυτό τον Ζελένσκι καθώς και τους ηγέτες της ΕΕ, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Φινλανδίας σε ομαδική τηλεφωνική κλήση μετά την επικοινωνία του με τον Πούτιν.
«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram.
«Πρέπει να υπάρξουν σαφείς και ρεαλιστικές προτάσεις στο τραπέζι. Η Ουκρανία είναι έτοιμη για οποιεσδήποτε αποτελεσματικές φόρμουλες διαπραγμάτευσης. Και εάν η Ρωσία συνεχίσει να προβάλλει μη ρεαλιστικούς όρους και να υπονομεύει τυχόν αποτελέσματα, τότε πρέπει να υπάρξουν αυστηρές συνέπειες».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΦΩΤΟ: AP – Evgeniy Maloletka
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 20/05/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Απόπειρα δωροδοκίας Αρεοπαγίτη- Συνελήφθη ο "εθνικός κοριός" Χρήστος Μαυρίκης
- ΥΓΕΙΑ Έκλεισαν πέντε σχολεία στους Αμπελοκήπους- Νοσηλεύεται μαθητής λυκείου
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μητέρα έδωσε τμήμα από το ήπαρ της, για να σώσει το γιο της- Τον "γέννησε" ξανά
- ΔΙΕΘΝΗ Ταιβάν –Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εκδήλωση για τη δημοτική μουσική στο ΕΚΠΑ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στα χαρακώματα για Καραμανλή – Προανακριτική ζητά και το ΚΚΕ