- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Τουρκία: Συνομιλίες θα αρχίσουν μετά τη διάλυση του PKK και η καθαίρεση δημάρχων θα γίνεται πλέον σπάνια, λέει ο Ερντογάν, ο οποίος ευχαρίστησε τον Τραμπ επειδή ήρε τις κυρώσεις σε βάρος της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Σε ομιλία του προς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματός του AKP στο κοινοβούλιο, ο Ερντογάν δήλωσε πως είναι σημαντικό συνεργάτες του PKK στη Συρία και την Ευρώπη να πάρουν επίσης αποφάσεις όπως η κίνηση του PKK να διαλυθεί.
Ο τούρκος πρόεδρος εξέφρασε ακόμα την πεποίθησή του πως η πρακτική της Τουρκίας να διορίζει «επιτρόπους» σε αντικατάσταση εκλεγμένων δημάρχων θα συμβαίνει πλέον σπάνια, εφόσον το PKK διαλυθεί.
Η Τουρκία έχει επανειλημμένα καθαιρέσει και αντικαταστήσει δεκάδες εκλεγμένους δημάρχους του φιλοκουρδικού κόμματος ως υπόπτους για σχέσεις με το PKK. Έχει επίσης αντικαταστήσει δημάρχους από το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης.
Ο Ερντογάν εξέφρασε επίσης σήμερα τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την ανακοίνωσή του ότι αίρει όλες τις κυρώσεις που είχε επιβάλει στη συριακή κυβέρνηση.
Στην ομιλία του προς τους βουλευτές του κόμματός του, ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε ακόμα πως έχει εμπιστοσύνη στην υποστήριξη «του φίλου μου Τραμπ» προς τις προσπάθειες της Τουρκίας να βάλει τέλος στην ανθρωπιστική τραγωδία στη Γάζα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 14/05/2025
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Drone για την άμυνα των νησιών – Δωρεά εφοπλιστή στο στρατό
- ΔΙΕΘΝΗ Ντε Νίρο εναντίον Τραμπ
- ΔΙΕΘΝΗ «Ανοιχτό» να παραστεί ο Τραμπ στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία
- ΔΙΕΘΝΗ Εκτός Eurovision η Κύπρος
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Εφοριακοί σε ρόλο τροχονόμου. Πως θα εντοπίζονται οι οδηγοί που κατέθεσαν πινακίδες αλλά χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα τους
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Καταστροφές στις καλλιέργειες από το χαλάζι και στην Άρτα