- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ουκρανία: Η Βουλή επικύρωσε την «ιστορική» συμφωνία με τις ΗΠΑ για τους ουκρανικούς φυσικούς πόρους
ΔΙΕΘΝΗ

Συνολικά 338 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της επικύρωσης και κανείς κατά, δήλωσε ο Ολεξάντρ Μερέζκο, επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της ουκρανικής Βουλής.
«Το ουκρανικό κοινοβούλιο επικύρωσε την ιστορική συμφωνία οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ουκρανίας και ΗΠΑ», δήλωσε η υπουργός Γιούλια Σβιριντένκο με ανάρτηση στο X, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτό το έγγραφο θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για να λάβει το Κίεβο νέα αμερικανική στρατιωτική βοήθεια για να αποκρούσει τη ρωσική εισβολή.
Έπειτα από εβδομάδες έντονων διαπραγματεύσεων, Κίεβο και Ουάσινγκτον υπέγραψαν την προηγούμενη εβδομάδα συμφωνίες για τα ουκρανικά ορυκτά και χρηματοδότηση επενδύσεων για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.
Η συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για πιθανή νέα αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο, αν και δεν παρέχει σαφείς εγγυήσεις ασφαλείας.
Αυτή, για την προώθηση της οποίας κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, έχει μεγάλη σημασία για τις προσπάθειες του Κιέβου να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τον Λευκό Οίκο, που είναι ο κυριότερος υποστηρικτής του στον πόλεμο εναντίον της ρωσικής εισβολής.
AP_Photo_Sergei_Chuzavkov
Φωτογραφία αρχείου
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ
Η Σουηδία δωρίζει 2 εκατ. δολάρια στο Radio Free Europe μετά το πάγωμα της χρηματοδότησης του από τον Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ
Η ΕΕ παρουσίασε κατάλογο εμπορικών αντιμέτρων σε περίπτωση που αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 8/5/2025
- ΔΙΕΘΝΗ Καταπέλτης η Ευρωβουλή για Τουρκία: Οργή στην Άγκυρα- "Απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα"
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στ. Κασσελάκης: Φυλάκιση και πρόστιμο με αναστολή για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τέμπη- Δικογραφία για Καραμανλή- Προανακριτική για κακούργημα θα ζητήσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
- ΔΙΕΘΝΗ Παρέλαση στη Μόσχα- Η Κίνα στηρίζει τη Ρωσία
- ΔΙΕΘΝΗ Πόλεμος δασμών από Τραμπ- "Η πρώτη συμφωνία"
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αναστάτωση στο λιμάνι της Πάτμου: Πήδηξε από το πλοίο στη θάλασσα