- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Βενεζουέλα: Διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης διεξάγονται στη Νορβηγία
ΔΙΕΘΝΗ
Είναι η δεύτερη φορά που πραγματοποιούνται τέτοιες διαπραγματεύσεις στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, σύμφωνα με το NRK, το οποίο επισημαίνει ότι συνομιλίες μεταξύ εκπροσώπων του Μαδούρο και του αντιπολιτευόμενου Χουάν Γκουαϊδο έχουν γίνει στο παρελθόν και στην Κούβα.
Πάντα σύμφωνα με το NRK, οι διαπραγματεύσεις αυτές διεξάγονται σε μια τοποθεσία που έχει παραμείνει μυστική, διαρκούν αρκετές ημέρες και αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα.
Σε αυτές συμμετέχουν από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Ενημέρωσης Χόρχε Ροντρίγκες και ο κυβερνήτης της επαρχίας Μιράντα Έκτορ Ροντρίγκες.
Η αντιπολίτευση εκπροσωπείται από τον πρώην βουλευτή Γεράρδο Μπλάιντ, τον πρώην υπουργό Φερνάντο Μαρτίνες Μοτόλα καθώς και τον αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου Στάλιν Γκονζάλες.
Ο Χόρχε Ροντρίγκες βρίσκεται «στο εξωτερικό για μια πολύ σημαντική αποστολή», σχολίασε από την πλευρά του ο Μαδούρο.
Αν και πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν αναγνωρίσει τον Γκουαϊδο ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, η Νορβηγία περιορίστηκε να ζητήσει τη διεξαγωγή νέων, ελεύθερων εκλογών, μια θέση η οποία θεωρήθηκε ότι αντικατοπτρίζει την επιθυμία της να μεσολαβήσει μεταξύ των δύο πλευρών.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Ουκρανία: Η κατάσταση στο ενεργειακό τομέα έχει επιδεινωθεί «σημαντικά» μετά τις ρωσικές επιθέσεις
ΔΙΕΘΝΗ
Η ΕΕ δεν θα αφήσει τη Ρωσία να “παγώσει” την Ουκρανία εν μέσω σφοδρού χειμώνα – 447 γεννήτριες καθ’ οδόν
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Mεσημεριανό Δελτίο 23/01/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός το Σάββατο 24/1/2026
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Καρυστιανού για νέο κόμμα: «Γίνεται ντόρος γιατί υπάρχει φόβος»
- ΔΙΕΘΝΗ Η εξήγηση Τραμπ για τη μελανιά στο χέρι του
- ΔΙΕΘΝΗ Ανακωχή στις σχέσεις Τραμπ - Ευρωπαϊκής Ένωσης
- ΔΙΕΘΝΗ Το τελευταίο αντίο στον Βαλεντίνο
- ΔΙΕΘΝΗ Κινηματογραφικές ληστείες