- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ασφάλεια της Ευρώπης βρίσκεται σε σημείο καμπής
ΔΙΕΘΝΗ

«Η ασφάλεια της Ευρώπης βρίσκεται σε σημείο καμπής», τονίζει με μήνυμά της στο «Χ», η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα θα συμμετάσχουν στην άτυπη σύνοδο μιας μικρής ομάδας Ευρωπαίων ηγετών σήμερα το απόγευμα στο Παρίσι.
«Μόλις έφτασα στο Παρίσι για κρίσιμες συνομιλίες. Η ασφάλεια της Ευρώπης βρίσκεται σε σημείο καμπής. Ναι, πρόκειται για την Ουκρανία, αλλά και για εμάς. Χρειαζόμαστε επειγόντως ένα νέο τρόπο σκέψης. Χρειαζόμαστε ενίσχυση της άμυνας. Και τα χρειαζόμαστε και τα δύο τώρα», τονίζει η Φον ντερ Λάιεν.
Από την πλευρά του, ο Αντόνιο Κόστα επισημαίνει ότι στη σημερινή σύνοδο στο Παρίσι, υπό την προεδρία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και παρουσία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε, θα διεξαχθούν διαβουλεύσεις «για την κατάσταση στην Ουκρανία και την ασφάλεια της Ευρώπης». «Αυτή είναι η αρχή μιας διαδικασίας που θα συνεχιστεί με την εμπλοκή όλων των εταίρων που δεσμεύονται για την ειρήνη και την ασφάλεια της Ευρώπης. Η ΕΕ και τα κράτη-μέλη της θα παίξουν κεντρικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία», τονίζει, με ανάρτησή του στο «Χ», ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΣΧΕΤΙΚΑ
Ισραήλ: Ο ΥΠΕΞ Σάαρ απέρριψε τη διεθνή πίεση για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα, εκτίμησε ότι η ανθρωπιστική κατάσταση εκεί είναι "σκληρή", αλλά διαδίδονται "ψεύδη" περί λιμοκτονίας
ΔΙΕΘΝΗ
Γάζα: Το Ιράν αρνείται οποιαδήποτε παρέμβασή του στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 28/7/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ TikTok ALPHA
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εξαντλημένος γυπαετός στην Κρήτη- Δεν μπορούσε να πετάξει
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου δελφινιού στην Κεφαλλονιά
- ΔΙΕΘΝΗ Φωτιές στη Βουλγαρία- Εμπρησμός επ' αυτοφώρω
- ΔΙΕΘΝΗ Στα πρόθυρα λιμού η Γάζα- Άμεση ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κρήτη: Σερβιτόρος- ήρωας, έσωσε λουόμενο από πνιγμό