- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ρωσία: Η Μόσχα δεν έχει λάβει ακόμη ικανοποιητική προσφορά για την έναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων
ΔΙΕΘΝΗ
Η Μόσχα δεν έχει λάβει ακόμη κάποια προσφορά που θεωρεί ικανοποιητική για την επανέναρξη ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων ώστε να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, σύμφωνα με δηλώσεις υφυπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας που μεταδόθηκαν σήμερα, μολονότι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μίλησε το σαββατοκύριακο περί προόδου στις συνομιλίες που λέει πως έχει ώστε να τελειώσει η σύρραξη που κλείνει τρία χρόνια στα τέλη του μήνα.
«Είναι σημαντικό τα λόγια να υποστηρίζονται από πρακτικά μέτρα που παίρνουν υπόψη τα νόμιμα συμφέροντα της Ρωσίας, δείχνουν βούληση να εξαλειφθούν οι ριζικές αιτίες της κρίσης και αναγνωρίζουν τις νέες πραγματικότητες», σημείωσε ο Μιχαήλ Γκαλούζιν στο πλαίσιο συνέντευξής του που μεταδόθηκε από το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
«Δεν έχουν ακόμη ληφθεί στέρεες προτάσεις αυτής της φύσης», επέμεινε.
Τα αντιφατικά ή δυσερμήνευτα μηνύματα από την Ουάσιγκτον και τη Μόσχα διαδέχονται το ένα το άλλο το τελευταίο διάστημα. Υπήρξαν μάλιστα πρόσφατα δημοσιεύματα περί συνομιλιών ανάμεσα στους προέδρους Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντίμιρ Πούτιν για να τερματιστεί ο πόλεμος.
Το σαββατοκύριακο ο κ. Τραμπ διαβεβαίωσε πως έχει μιλήσει ήδη με τον κ. Πούτιν και αναμένει η συζήτηση να συνεχιστεί. «Πιστεύω πως κάνουμε πρόοδο. Θέλουμε να σταματήσουμε τον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας», επέμεινε.
Ωστόσο από τη δική του πλευρά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS χθες πως «προκύπτουν πολλές και διάφορες» πληροφορίες περί επαφών των προέδρων Τραμπ και Πούτιν και ενδέχεται να μην είναι ενήμερος για όλα, κατά συνέπεια «δεν μπορώ ούτε να επιβεβαιώσω ούτε να διαψεύσω» πως έχει προχωρήσει κάτι.
Την Παρασκευή, ο κ. Τραμπ δήλωσε πως «πιθανόν» θα συναντηθεί με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να συζητήσουν το ζήτημα του τερματισμού της ένοπλης σύρραξης εντός της τρέχουσας εβδομάδας.
Πάντα σύμφωνα με τον ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Γκαλούζιν, η Μόσχα παραμένει ανοικτή στον διάλογο με το Κίεβο, πλην όμως οι βασικές επιδιώξεις της παραμένουν αμετάβλητες.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)ΣΧΕΤΙΚΑ
Το Ισραήλ αφαίρεσε τον Α.Αραγτσί και τον Μ.Γαλιμπάφ από τον κατάλογο των Ιρανών αξιωματούχων που θέλει να εξουδετερώσει, έπειτα από αίτημα του Πακιστάν
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΑΕ: Δύο νεκροί στο Αμπού Ντάμπι μετά την αναχαίτιση πυραύλου, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου των Εμιράτων
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 25/03/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 26/03/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εξαγορά ιταλικού ομίλου Gadi από τον όμιλο Antenna
- ΔΙΕΘΝΗ Άγριος καυγάς ηθοποιού με γείτονά του
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ιστορικά κειμήλια από την εποχή της επανάστασης στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παραμένουν στην Κύπρο οι Ελληνικές δυνάμεις
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τα μηνύματα των πολιτικών για την 25η Μαρτίου