- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Η Γάζα είναι η «πατρίδα των Παλαιστινίων» δηλώνει η Τεχεράνη, καταδικάζοντας την πρόταση του Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ
«Η πολιτική εξαναγκασμού και η δημογραφική χειραγώγηση δεν μπορούν να καταναγκάσουν τους Παλαιστίνιους να μεταναστεύσουν», δήλωσε με ανάρτησή του στο Χ ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Εσμπαΐλ Μπαγαΐ.
Ο Τραμπ είπε το Σάββατο ότι θα ήθελε η Ιορδανία και η Αίγυπτος να δεχτούν στα εδάφη τους Παλαιστίνιους από τη Λωρίδα της Γάζας, που έχουν εκτοπιστεί εσωτερικά από τον καταστροφικό πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς. Η πρότασή του καταδικάστηκε από τον αραβικό κόσμο.
Η Λωρίδα της Γάζας είναι η «πατρίδα των Παλαιστινίων» και «έχουν πληρώσει εξαιρετικά υψηλό τίμημα για να παραμείνουν εκεί», τόνισε ο Μπαγαΐ.
Ύστερα από πάνω από 15 μήνες πολέμου μεταξύ Ισραήλ και της Χαμάς, μια συμφωνία εκεχειρίας στο παλαιστινιακό έδαφος και ανταλλαγή ομήρων και αιχμαλώτων τέθηκε σε ισχύ στις 19 Ιανουαρίου.
Ο πόλεμος -εφαλτήριο του οποίου ήταν η φονική επίθεση της 7ής Οκτωβρίου 2023, μαχητών της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ- έχει προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας
«Η μικρή Γάζα γονάτισε το σιωνιστικό καθεστώς, οπλισμένο σαν αστακός και με πλήρη υποστήριξη από την Αμερική», δήλωσε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο ανώτατος ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 25/03/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 26/03/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εξαγορά ιταλικού ομίλου Gadi από τον όμιλο Antenna
- ΔΙΕΘΝΗ Άγριος καυγάς ηθοποιού με γείτονά του
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ιστορικά κειμήλια από την εποχή της επανάστασης στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παραμένουν στην Κύπρο οι Ελληνικές δυνάμεις
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τα μηνύματα των πολιτικών για την 25η Μαρτίου