• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Στη Νιγηρια αναζητα τους απατεωνες που της αρπαξαν 830.000 ευρω η Γαλλιδα που πιστευε οτι ειχε "ερωτικο δεσμο" με τον Μπραντ Πιτ

Στη Νιγηρία αναζητά τους απατεώνες που της άρπαξαν 830.000 ευρώ η Γαλλίδα που πίστευε ότι είχε "ερωτικό δεσμό" με τον Μπραντ Πιτ

ΔΙΕΘΝΗ 21.01.2025 - 21:28

pit_2
Μια Γαλλίδα που έχασε όλες τις οικονομίες της αφού έπεσε θύμα απατεώνων που υποδύονταν τον… Μπραντ Πιτ, προσπαθεί τώρα να αποκαλύψει τις ταυτότητες τουλάχιστον τριών ανδρών, που ζουν στη Νιγηρία και πιστεύεται ότι οργάνωσαν την απάτη.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, οι απατεώνες έπεισαν την 53χρονη Αν ότι διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον χολιγουντιανό σταρ, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες του που έφτιαξαν με προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης.

Η υπόθεση αυτή δείχνει με ποιο τρόπο οι απατεώνες αυτού του τύπου, γνωστοί εδώ και χρόνια επειδή εξαπατούσαν τα θύματά τους, μέσω του διαδικτύου, υποσχόμενοι μεγάλα οικονομικά οφέλη ή παριστάνοντας τους ερωτευμένους, εκσυγχρονίζονται και στρέφονται τώρα στις νέες τεχνολογίες.

Η Αν είπε στο τηλεοπτικό κανάλι TF1 ότι αρχικά την προσέγγισε κάποιος μέσω του Instagram, υποδυόμενος τη μητέρα του Μπραντ Πιτ, αφού εκείνη είχε αναρτήσει φωτογραφίες της στις οποίες έκανε σκι στα γαλλικά βουνά.

Οι απατεώνες την έπεισαν στη συνέχεια ότι ο 61χρονος ηθοποιός χρειαζόταν κατεπειγόντως χρήματα για να πληρώσει τη θεραπεία στην οποία υποβαλλόταν για ένα πρόβλημα στα νεφρά, επειδή οι τραπεζικοί λογαριασμοί του είχαν παγώσει λόγω της διαδικασίας του διαζυγίου με την πρώην σύζυγό του, την Αντζελίνα Τζολί. Η συνήγορος της Αν, η Λορέν Ανά, είπε ότι η πελάτισσά της έχασε 830.000 ευρώ.

Η Αν και η δικηγόρος της στράφηκαν στον Μαρουάν Ουαράμπ, τον ιδρυτή του ιστοτόπου FindmyScammer.com, που ειδικεύεται στις ψηφιακές έρευνες, στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τους απατεώνες. Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien, ο Ουαράμπ τους εντόπισε στη Νιγηρία και πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας περίπου 20 ετών.

Η νιγηριανή Επιτροπή Οικονομικών Εγκλημάτων (EFCC), που είναι αρμόδια για την καταπολέμηση της διαφθοράς, διαμήνυσε ότι δεν μπορεί να ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση, παρά μόνο αφού παραλάβει κάποια καταγγελία.

Η πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής έχει βγάλει (κακή) φήμη εξαιτίας των διαδικτυακών απατεώνων, που στην τοπική αργκό αποκαλούνται «Τα αγόρια του Γιαχού» (Yahoo Boys). Η επιρροή τους στη λαϊκή κουλτούρα αυξάνεται διαρκώς από την εποχή που ο τραγουδιστής της άφρομπιτ Όλου Μεϊντέιν κυκλοφόρησε το 2007 το Yahooze, ένα τραγούδι που έπλεκε το εγκώμιο των απατεώνων. Πολλά νιγηριανά τραγούδια που αναφέρονται στο φαινόμενο των κυβερνοαπατεώνων έχουν κάνει επιτυχία στη χώρα. Οι απατεώνες αποκαλούνται επίσης «419», από το άρθρο του ποινικού κώδικα που αφορά τις απάτες.

Τον Νοέμβριο του 2022 αμερικανικό δικαστήριο καταδίκασε τον Ραμόν Αμπάς, έναν Νιγηριανό απατεώνα, διάσημο παλαιότερα για τις σχέσεις του με πολιτικούς και καλλιτέχνες, σε ποινή 135 μηνών φυλάκισης και πρόστιμο 1,73 εκατ. δολαρίων ως αποζημίωση σε δύο θύματά του.

Η τεχνητή νοημοσύνη συνιστά «ένα νέο εργαλείο σε ένα παλιό έγκλημα» είπε ο Τίμοθι Αβέλ, ειδικός στην εγκληματικότητα στο διαδίκτυο. Προειδοποίησε μάλιστα ότι καθώς οι εγκληματίες καταφεύγουν ολοένα και περισσότερο στην τεχνητή νοημοσύνη και το deepfake, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου «θα γυρίσουν 20 χρόνια πίσω».

Τον περασμένο Ιούλιο η Meta, η μητρική εταιρεία του Instagram και του Facebook, διέγραψε 63.000 λογαριασμούς που συνδέονταν με απάτες και σεξουαλικούς εκβιασμούς στη Νιγηρία. Στη δεύτερη περίπτωση, νεαροί άνδρες ή έφηβοι πείθονταν να στείλουν αποκαλυπτικές φωτογραφίες τους στους απατεώνες που υποδύονταν τις γυναίκες και οι οποίοι στη συνέχεια τους εκβίαζαν. Περίπου δύο μήνες μετά την απόφαση της Meta, δύο Νιγηριανοί αδελφοί 24 και 21 ετών καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 210 μηνών ο καθένας επειδή «εκμεταλλεύτηκαν και εκβίασαν περισσότερα από 100 θύματα», 11 εκ των οποίων ήταν ανήλικα.

Ένας εκπρόσωπος της EFCC είπε ότι η υπηρεσία του είναι έτοιμη «να αντιμετωπίσει όλα τα εγκλήματα, ακόμη και αυτά που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη». Τον περασμένο μήνα η EFCC ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν 792 ύποπτοι, σε μία και μόνη επιχείρηση στη συνοικία Βικτόρια Άιλαντ, στο Λάγκος. Τουλάχιστον οι 192 ήταν ξένοι υπήκοοι και οι 148 από αυτούς ήταν Κινέζοι.

Ο εκπρόσωπος υποστήριξε ότι συμμορίες αλλοδαπών επιστρατεύουν Νιγηριανούς για να «ψαρεύουν» θύματα στο διαδίκτυο. Βασικοί στόχοι τους είναι οι Αμερικανοί, οι Καναδοί, οι Μεξικανοί και οι Ευρωπαίοι.
     

Ακολουθήστε τον alphatv.gr  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)

                                                                                                                                                                    

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ





ΣΧΕΤΙΚΑ

Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη

ΔΙΕΘΝΗ 01.07.2025 - 21:50

Ερντογαν: «Άθλια προβοκάτσια» η δημοσίευση σκίτσου του Μωάμεθ σε σατιρικό περιοδικό

ΔΙΕΘΝΗ 01.07.2025 - 21:23

Θύελλα στην Τουρκία για σκίτσο του Μωάμεθ που δημοσίευσε σατυρικό περιοδικό- Οργή και συλλήψεις

ΔΙΕΘΝΗ 01.07.2025 - 20:20

Έρχεται η υπερ-νοημοσύνη- Επενδύονται δισεκατομμύρια

ΔΙΕΘΝΗ 01.07.2025 - 20:18

Αμερικανικοί δασμοί- Παζάρι της ΕΕ με Ντ. Τραμπ

ΔΙΕΘΝΗ 01.07.2025 - 20:14

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    Ισραήλ: Αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη

    ΔΙΕΘΝΗ 01.07.2025 - 21:50

    Ερντογαν: «Άθλια προβοκάτσια» η δημοσίευση σκίτσου του Μωάμεθ σε σατιρικό περιοδικό

    ΔΙΕΘΝΗ 01.07.2025 - 21:23

    Θύελλα στην Τουρκία για σκίτσο του Μωάμεθ που δημοσίευσε σατυρικό περιοδικό- Οργή και συλλήψεις

    ΔΙΕΘΝΗ 01.07.2025 - 20:20

    Έρχεται η υπερ-νοημοσύνη- Επενδύονται δισεκατομμύρια

    ΔΙΕΘΝΗ 01.07.2025 - 20:18

    Αμερικανικοί δασμοί- Παζάρι της ΕΕ με Ντ. Τραμπ

    ΔΙΕΘΝΗ 01.07.2025 - 20:14

    Ξεκληρίζονται στη Γάζα- Κάθε μέρα μακελειό

    ΔΙΕΘΝΗ 01.07.2025 - 20:13

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Η Ουάσινγκτον ασκεί πιέσεις για εκεχειρία Ισραήλ-Χαμάς «εντός της επόμενης εβδομάδας»

    ΔΙΕΘΝΗ 01.07.2025 - 18:26

    Θερμική βόμβα στην Ευρώπη- Νεκροί από καύσωνα και μπουρίνια

    ΔΙΕΘΝΗ 01.07.2025 - 20:03

    Ξεκληρίζονται στη Γάζα- Κάθε μέρα μακελειό

    ΔΙΕΘΝΗ 01.07.2025 - 20:13

    Θύελλα στην Τουρκία για σκίτσο του Μωάμεθ που δημοσίευσε σατυρικό περιοδικό- Οργή και συλλήψεις

    ΔΙΕΘΝΗ 01.07.2025 - 20:20

    Alpha news

    • Κεντρικό δελτίο 1/7/2025
      ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 1/7/2025
    • TikTok ALPHA
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ TikTok ALPHA
    •  Θύελλα στην Τουρκία για σκίτσο του Μωάμεθ που δημοσίευσε σατυρικό περιοδικό- Οργή και συλλήψεις
      ΔΙΕΘΝΗ Θύελλα στην Τουρκία για σκίτσο του Μωάμεθ που δημοσίευσε σατυρικό περιοδικό- Οργή και συλλήψεις
    • Έρχεται η υπερ-νοημοσύνη- Επενδύονται δισεκατομμύρια
      ΔΙΕΘΝΗ Έρχεται η υπερ-νοημοσύνη- Επενδύονται δισεκατομμύρια
    • Eπιθεώρηση του Στόλου από τον ΠτΔ Κωνσταντίνο Τασούλα- Οι φρουροί του Αιγαίου
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Eπιθεώρηση του Στόλου από τον ΠτΔ Κωνσταντίνο Τασούλα- Οι φρουροί του Αιγαίου
    •  Πίεση στη Λιβύη- Ανήσυχη και η Κομισιόν
      ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πίεση στη Λιβύη- Ανήσυχη και η Κομισιόν
    • Αμερικανικοί δασμοί- Παζάρι της ΕΕ με Ντ. Τραμπ
      ΔΙΕΘΝΗ Αμερικανικοί δασμοί- Παζάρι της ΕΕ με Ντ. Τραμπ
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2025


    © 2025