- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
ΟΗΕ: Περισσότεροι από 2.200 νεκροί και αγνοούμενοι το 2024 στη Μεσόγειο
ΔΙΕΘΝΗ
Περισσότεροι από 2.200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοείται η τύχη τους το 2024 στη Μεσόγειο, από τους οποίους σχεδόν 1.700 χάθηκαν κατά μήκος της μεταναστευτικής οδού της κεντρικής Μεσογείου, δήλωσε σήμερα η Περιφερειακή Διευθύντρια της UNICEF για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία Ρεγκίνα Ντε Ντόμιτσις.
Η Ντε Ντόμιτσις, η οποία είναι η ειδική συντονίστρια της διαχείρισης των προσφύγων και των μεταναστών στην Ευρώπη, δήλωσε πως στα θύματα περιλαμβάνονται εκατοντάδες παιδιά και έφηβοι.
Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα έπειτα από ένα ναυάγιο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μετά το οποίο αγνοείται η τύχη περίπου 20 ανθρώπων που είχαν αναχωρήσει από τη Λιβύη. Οι επτά επιζώντες, ανάμεσα στους οποίους ένα οκτάχρονο αγόρι που έχασε τη μητέρα του, μεταφέρθηκαν στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα και αργότερα μεταφέρθηκαν σε κέντρο φιλοξενίας στο Αγκριτζέντο της Σικελίας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 25/03/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Πέμπτη 26/03/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εξαγορά ιταλικού ομίλου Gadi από τον όμιλο Antenna
- ΔΙΕΘΝΗ Άγριος καυγάς ηθοποιού με γείτονά του
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ιστορικά κειμήλια από την εποχή της επανάστασης στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Παραμένουν στην Κύπρο οι Ελληνικές δυνάμεις
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τα μηνύματα των πολιτικών για την 25η Μαρτίου