- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Μαγδεμβούργο: Η Σαουδική Αραβία είχε ζητήσει την έκδοση του δράστη της πολύνεκρης επίθεσης και είχε προειδοποιήσει ότι θα μπορούσε να είναι επικίνδυνος
ΔΙΕΘΝΗ

«Είχε υπάρξει αίτηση έκδοσης», δήλωσε η πηγή που δεν κατονομάζεται διευκρινίζοντας ότι το Ριάντ είχε επανειλημμένως προειδοποιήσει το Βερολίνο ότι ο ύποπτος, ο Ταλέμπ Τζαουάντ αλ-Αμπντουλμόχσεν, «θα μπορούσε να είναι επικίνδυνος», χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερα στοιχεία για τους λόγους της αίτησης έκδοσης ή για το προφίλ του.
Από το βράδυ της Παρασκευής πληθύνονται τα ερωτήματα σχετικά με τα κίνητρα του σαουδάραβα ψυχιάτρου και σχετικά με τα ελλείμματα στην κινητοποίηση των αρχών παρά τα ανησυχητικά μηνύματα που εξέπεμπε εδώ και χρόνια.
Σύμφωνα με το Der Spiegel, οι σαουδαραβικές μυστικές υπηρεσίες είχαν απευθύνει εδώ και έναν χρόνο προειδοποίηση στους συναδέλφους τους της γερμανικής BND σχετικά με τον Τζαουάντ αλ-Αμπντουλμόχσεν. Στο επίκεντρο ένα από τα tweet του, με το οποίο απειλούσε την Γερμανία ότι θα πληρώσει «τίμημα» για την μεταχείριση των σαουδαράβων προσφύγων.
Η προειδοποίηση αυτή έμεινε χωρίς αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα ο Σαουδάραβας εγκλωβιζόταν σε σενάρια συνωμοσίας και κατηγορούσε την Γερμανία ότι δεν προστατεύει τους Σαουδάραβες που διαφεύγουν από το δογματικό ισλάμ, ενώ παράλληλα υποδέχεται ριζοσπάστες μουσουλμάνους.
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 6/5/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Τετάρτη 7/5/2025
- ΔΙΕΘΝΗ TikTok ALPHA: Καθαρίζουν με drone τους ουρανοξύστες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Παναθήναια2025»στο Ωδείο Αθηνών -Διεθνές φεστιβάλ καινοτομίας
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μηνύματα στην Τουρκία για τις νέες κορώνες από την Άγκυρα
- ΔΙΕΘΝΗ 57 χρόνια από τον Μάη του 68
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αντιμέτωποι στα δικαστήρια Λύτρας – Πολυζογοπούλου