- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών: «Κανείς δεν θα μας επιτρέψει να αφήσουμε 2 εκατομμύρια κατοίκους της Γάζας να πεθάνουν από την πείνα, παρόλο που αυτό είναι δικαιολογημένο και ηθικό»
ΔΙΕΘΝΗ
«Φέρνουμε βοήθεια γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή», είπε ο ακροδεξιός υπουργός σε ένα συνέδριο, σύμφωνα με τους Times of Israel.
«Δεν μπορούμε, στην τρέχουσα παγκόσμια πραγματικότητα, να διαχειριστούμε έναν πόλεμο. Κανείς δεν θα μας αφήσει να αφήσουμε 2 εκατομμύρια αμάχους να πεθάνουν από την πείνα, παρόλο που αυτό μπορεί να είναι δικαιολογημένο και ηθικό μέχρι να επιστραφούν οι όμηροι μας (...) Ζούμε σήμερα σε μια συγκεκριμένη πραγματικότητα, χρειαζόμαστε διεθνή νομιμότητα για αυτόν τον πόλεμο», δήλωσε.
Το Ισραήλ έχει επιβάλει αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, αφήνοντας ολόκληρο τον πληθυσμό της περιοχής στα πρόθυρα του λιμού.
Ο ακροδεξιός υπουργός επανέλαβε την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων με τη Χαμάς, υποστηρίζοντας ότι οι τρέχουσες προτάσεις κατάπαυσης του πυρός είναι «άδικες και ανήθικες», καθώς θα επέστρεφαν μόνο ορισμένοι όμηροι και θα έθετε σε κίνδυνο την κρατική ασφάλεια.
Εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του στην απελευθέρωση Παλαιστινίων κρατουμένων σε αντάλλαγμα με την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων, υποστηρίζοντας ότι οι Παλαιστίνοι αυτοί «θα επέστρεφαν για να σκοτώσουν Εβραίους».
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Photo credits
By Avi Ohayon / Government Press Office of Israel, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=133561650
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 26/12/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Μαγικές εικόνες από τη NASA – Το ταξίδι του Αη Βασίλη
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Μαϊμού» τεχνικοί εξαπάτησαν 70χρονη στη Θεσσαλονίκη – Της άρπαξαν χρηματικό ποσό και τιμαλφή
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θάνατος 87χρονης στο Κολωνάκι το 2022- Συνελήφθη ο γιος της
- ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ – Ανήλικοι οδηγούσαν κλεμμένο ι.χ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Απάντηση Ν. Δένδια στο τουρκικό υπουργείο άμυνας- «Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν»
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Π. Διαμαντή – Δασκάλα στη Φουρνά Ευρυτανίας - Στους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς του κόσμου