- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Μπανγκλαντές: Η πρωθυπουργός μετακινήθηκε σε «ασφαλή τοποθεσία»
ΔΙΕΘΝΗ
Λίγη ώρα πριν, ένας από τους συμβούλους της δήλωσε στο AFP (Γαλλικό Πρακτορείο) ότι η παραίτησή της αποτελεί «ενδεχόμενο», έναν μήνα μετά την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων κατά τις οποίες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 300 διαδηλωτές.
«Η κατάσταση είναι τέτοια που (η παραίτηση) αποτελεί ενδεχόμενο, αλλά δεν ξέρω αν θα πραγματοποιηθεί», δήλωσε ο μη κατονομαζόμενος σύμβουλος της πρωθυπουργού.
Παράλληλα, ο αρχηγός του στρατού του Μπανγκλαντές, που αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα σε λίγο, συνομιλεί με εξωστρατιωτικούς παράγοντες για την κατάσταση στην χώρα, δήλωσε στρατιωτικός αξιωματούχος.
Την ίδια στιγμή, ο γιος της πρωθυπουργού απευθύνει έκκληση στις δυνάμεις ασφαλείας του Μπανγκλαντές να εμποδίσουν οποιαδήποτε κατάληψη της εξουσίας.
«Υποχρέωσή σας είναι να εγγυηθείτε την ασφάλεια του λαού και της χώρας μας, καθώς και την προστασία του Συντάγματος», δηλώνει σε ανάρτησή του στο Facebook απευθυνόμενος στις δυνάμεις ασφαλείας ο πολιτικός και επιχειρηματίας με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουν σε μη εκλεγμένη κυβέρνηση να αναλάβει την εξουσία ούτε για ένα λεπτό».
Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι «η κατάσταση είναι πολύ ευμετάβλητη. Τι συμβαίνει, ούτε εγώ ξέρω».
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Photo credits
By DelwarHossain - Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=129041370
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 09/12/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Τετάρτη 9/12/2025
- ΔΙΕΘΝΗ Tik Tok ALPHA: Ελέφαντας δίνει μάχη για να σωθεί
- ΔΙΕΘΝΗ Χριστουγεννιάτικες πρωτεύουσες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Βραβείο στον ALPHA και στην Ελένη Λαζάρου από τον Σύλλογο ΙΩΝΑ για τη στήριξη αθλητών με κινητικά προβλήματα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ 15 χρόνια εφημερίδα «Δημοκρατία» αιχμηρές τοποθετήσεις
- ΔΙΕΘΝΗ «Κατάρ γκέιτ» και ατιμωρησία – Τρία χρόνια από το σκάνδαλο