- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Πάπας Φραγκίσκος: «Οι επιθέσεις δεν αποτελούν ποτέ λύση, παράγουν νέο μίσος και εκδίκηση»
ΔΙΕΘΝΗ
Ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή.
«Οι επιθέσεις -και εκείνες που θεωρούνται στοχευμένες- όπως και οι δολοφονίες, δεν μπορούν ποτέ να αποτελέσουν λύση. Δεν βοηθούν στο να ακολουθήσουμε την οδό της ειρήνης, της δικαιοσύνης. Παράγουν περισσότερο μίσος και εκδίκηση», τόνισε ο Φραγκίσκος. «Φτάνει, αδελφές και αδελφοί, φτάνει. Μην πνίγετε τον λόγο του Θεού, την ειρήνη, αλλά αφήστε να γίνει καρπός των Αγίων Τόπων», πρόσθεσε.
«Πρέπει να βρεθεί το αναγκαίο θάρρος, ώστε να ξαναρχίσει ο διάλογος και για να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και σε όλα τα μέτωπα. Πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι οι όμηροι, να δοθεί ανθρωπιστική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό», είπε ο Φραγκίσκος. Αναφέρθηκε, τέλος, στην έκρηξη που είχε σημειωθεί στο λιμάνι της Βηρυτού πριν τέσσερα χρόνια. «Και σήμερα, ο λαός του Λιβάνου υποφέρει πολύ, δεν ξεχνώ τις οικογένειες των θυμάτων της έκρηξης που έλαβε χώρα στο λιμάνι της Βηρυτού.
Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη και να υπερισχύσει η αλήθεια», ολοκλήρωσε ο ποντίφικας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)ΣΧΕΤΙΚΑ
Αντ. Γκουτέρες: «Το κράτος δικαίου συνθλίβεται από τον νόμο του ισχυρότερου» σε όλο τον κόσμο
ΔΙΕΘΝΗ
Ιράν-ΗΠΑ: Η Τεχεράνη προειδοποιεί πως θα θεωρήσει όποια περιορισμένα πλήγματα «πράξη επιθετικότητας»
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο Βλ. Πούτιν χαρακτηρίζει «ύψιστη προτεραιότητα» την ανάπτυξη των πυρηνικών δυνάμεων της χώρας
ΔΙΕΘΝΗ
Το Πεκίνο καλεί την Ουάσιγκτον να άρει τους «μονομερείς» δασμούς μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 23/2/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Δωρεάν διαμονή σε σουηδικό νησί
- ΔΙΕΘΝΗ Βραζιλιάνικο καρναβάλι- Φιέστα στο σαμπαδρόμιο
- ΔΙΕΘΝΗ Ελληνο-τουρκικός "πόλεμος"- Διαμάχη για τον πατσά
- ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ: "Ιπτάμενο" αυτοκίνητο καρφώθηκε σε σπίτι
- ΔΙΕΘΝΗ Κρύπτη απόδρασης στο Μανχάταν- Φυγάδευαν σκλάβους
- ΔΙΕΘΝΗ Ο βρετανικός πρωθυπουργικός γάτος- 15 ετών έγινε ο Λάρυ