- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Λωρίδα της Γάζας: Σε 18,5 δισεκ. δολάρια υπολογίζονται οι ζημιές από τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις
ΔΙΕΘΝΗ
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, οι ζημιές αντιστοιχούν στο 97% του συνδυασμένου ΑΕΠ Δυτικής Όχθης και Λωρίδας της Γάζας το 2022. Η έκταση της καταστροφής μεταφράζεται σε 26 εκατομμύρια τόνους συντριμμιών και ερειπίων, που θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να απομακρυνθούν.
Η έκθεση περιγράφει λεπτομερώς την καταστροφή που έχουν υποστεί οι υποδομές στη Λωρίδα της Γάζας και τη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι άμαχοι στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα, όπου οι δομές υγείας έχουν καταρρεύσει, ο πληθυσμός λιμοκτονεί και η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας παρεμποδίζεται.
Το 72% των ζημιών αφορά κατοικίες, ενώ το 19% αφορά υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (όπως νοσοκομεία, σχολεία, το δίκτυο ύδρευσης, κ.α.).
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, τρεις στους τέσσερις Παλαιστίνιους που συνωστίζονται στη Λωρίδα της Γάζας είναι εκτοπισμένοι, υπογραμμίζεται στην έκθεση που προειδοποιεί ότι πάνω από το 50% του πληθυσμού βρίσκεται στα πρόθυρα λιμού. Επισημαίνει εξάλλου τις «καταστροφικές, σωρευτικές επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική υγεία», αναφέροντας ότι το χειρότερο πλήγμα υφίστανται «γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι και άτομα με αναπηρία».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 23/2/2026
- ΔΙΕΘΝΗ SOS για τις φάλαινες- Στο έλεος ψαράδων και πλοίων
- ΔΙΕΘΝΗ Πολύνεκρο δυστύχημα στο Νεπάλ- Λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα
- ΔΙΕΘΝΗ Ιταλία: Διεφθαρμένος αστυνομικός σκηνοθέτησε δολοφονία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Γύπες επέστρεψαν στους αιθέρες της Κρήτης- Τίμησαν τους τρεις νεκρούς ορειβάτες
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αίθριος ο καιρός τις επόμενες ημέρες- Ηλιοφάνεια και βοριαδάκι
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ψαροταβέρνες στην Θεσσαλονίκη- Δεν έβρισκες τραπέζι