- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση ότι θα αντιδράσει «πολύ σκληρά» αν «κλαπούν» πόροι της
ΔΙΕΘΝΗ
Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα τη Δύση ότι η Μόσχα θα αντιδράσει σκληρά αν οι ΗΠΑ και η ΕΕ κατασχέσουν ρωσικούς πόρους αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2022 οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν απαγορεύσει τις συναλλαγές με την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας και το υπουργείο Οικονομικών, παγώνοντας ρωσικούς πόρους αξίας περίπου 300 δισεκ. δολαρίων που βρίσκονται στη Δύση.
Η ΕΕ εξέδωσε χθες απόφαση για τη δέσμευση των έκτακτων εσόδων από τα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας, ανοίγοντας τον δρόμο για τη μελλοντική χρήση τους για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.
«Είναι κλοπή: πρόκειται για σφετερισμό κάποιου πράγματος που δεν σας ανήκει», τόνισε η Μαρία Ζαχάροβα εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Sputnik.
Η Ζαχάροβα επεσήμανε ότι η απάντηση της Μόσχας θα είναι «εξαιρετικά σκληρή», καθώς η Μόσχα εκτιμά ότι ουσιαστικά έχει να κάνει με κλέφτες.
«Με δεδομένο ότι η χώρα μας το έχει χαρακτηρίσει κλοπή, η στάση μας θα είναι αυτή (που ταιριάζει) απέναντι σε κλέφτες», τόνισε η Ζαχάροβα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΣΧΕΤΙΚΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: «Απόλυτη ανάγκη να διατηρηθεί η συμφωνία απόψεων Ευρώπης, Ουκρανίας και ΗΠΑ», δηλώνει η πρωθυπουργός Μελόνι
ΔΙΕΘΝΗ
Την ανάγκη να δοθούν στο Κίεβο ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας υπογράμμισε ο πρόεδρος Μακρόν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Ζελένσκι
ΔΙΕΘΝΗ
Πακιστάν: Πέθανε στα 71 της χρόνια η πρώτη γυναίκα επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, Σαμσάντ Αχτάρ
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 27/12/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Κυριακή 28/12/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μηνύματα ζωής και αισιοδοξίας
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συλλήψεις «μεθυσμένων» οδηγών
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Γιορτές μετά μουσικής – Δεν πέφτει καρφίτσα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μπαράζ μεταναστευτικών αφίξεων στην Κρήτη
- ΔΙΕΘΝΗ «Φιλανθρωπική καμπάνια» στην Ιταλία - Έκαναν έρανο για τη Χαμάς