• LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
  • Ο Alpha
  • Ψηφιακη Μεταβαση
  • Οικονομικα Στοιχεια
  • Απασχοληση
  • Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
  • Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
  • Πολιτικη cookies
  • Εκπομπες
  • Επικοινωνια
  • Οροι Xρησης
  • Alpha Sat
  • Επιλογες
  • Προγραμμα
  • Alpha News
  • Διαφημιστειτε
  • Διαθεσιμοτητα WEB TV
Το e-mail σας αποθηκεύτηκε με επιτυχια!

  • LIVE
  • NEWS
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • BOX OFFICE
  • ΕΠΙΛΟΓΕΣ
escor
hit to search
  • Αρχικη
  • AlphaTV | Ροη ειδησεων απο Ελλαδα και εξωτερικο
  • Ινδια: Διασωθηκαν και οι 41 εργατες που ειχαν παγιδευτει σε σηραγγα εδω και 17 ημερες

Ινδία: Διασώθηκαν και οι 41 εργάτες που είχαν παγιδευτεί σε σήραγγα εδώ και 17 ημέρες

ΔΙΕΘΝΗ 28.11.2023 - 21:43

cc_kranos_anthrakorixos

Σε μια πραγματική μάχη με τον χρόνο, Ινδοί διασώστες κατάφεραν να ανασύρουν και τους 41 εργάτες που βρίσκονταν παγιδευμένοι εδώ και 17 ημέρες σε μία οδική σήραγγα, η οποία κατέρρευσε, στη βόρεια Ινδία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας υπουργός.

«Είμαι απόλυτα ανακουφισμένος και ευτυχισμένος που οι 41 εργάτες, οι οποίοι είχαν παγιδευτεί κατά την κατάρρευση μιας σήραγγας στη Σιλκιάρα, διασώθηκαν», δήλωσε ο υπουργός Οδικών Μεταφορών Νιτίν Γκαντκάρι σε ένα δελτίο τύπου. Ο ίδιος χαιρέτισε «τις καλά συντονισμένες προσπάθειες», που επέτρεψαν «μία από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις διάσωσης των τελευταίων ετών».

«Η κατάσταση της υγείας τους είναι απολύτως καλή... όπως η δική σας ή η δική μου. Δεν υπάρχει αγωνία για την υγεία τους», είπε ο Γουακίλ Χασάν, αρχηγός μια ομάδας διάσωσης.

Στους διασωθέντες κρέμασαν γιρλάντες από πορτοκαλί λουλούδια, για να γιορτάσουν τη διάσωσή τους, την ώρα που τους υποδέχθηκαν εκπρόσωποι του κρατιδίου, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.

Πλήθος ανθρώπων άρχισε να χειροκροτεί κατά την έξοδό τους από τη σήραγγα, ενώ ασθενοφόρα που θα τους παραλάμβαναν βρίσκονταν στην είσοδο της σήραγγας, όπου οι εργάτες παρέμεναν εγκλωβισμένοι μετά την κατάρρευση ενός τμήματος του υπό κατασκευή έργου στο κρατίδιο Ουταράχαντ, στις 12 Νοεμβρίου.

«Θέλω να πω στους φίλους που παγιδεύτηκαν στη σήραγγα ότι το θάρρος σας και η υπομονή σας μας εμπνέουν όλους», έγραψε σε μήνυμα στο X ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι.

Συγγενείς των εργατών, οι οποίοι βρίσκονταν στην περιοχή αναμένοντας να καταφέρουν τελικά να τους δουν, επιβεβαίωσαν πως οι άνδρες αυτοί, εξαντλημένοι, βγήκαν από τη σήραγγα, αφότου τους ανέσυραν κατά μήκος ενός σωλήνα 57 μέτρων με ειδικά τροχήλατα φορεία.

Οι ομάδες διάσωσης κατάφεραν να τοποθετήσουν εντός της ημέρας το τελευταίο τμήμα ενός σωλήνα που θα επέτρεπε τη διάσωση των 41 εργατών.

Σε φωτογραφίες των διασωστών, που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνονται άνδρες να χαμογελούν και να κάνουν το σήμα της ειρήνης, καθώς οι εργασίες γεώτρησης ολοκληρώθηκαν με την απομάκρυνση τόνων χώματος, τσιμέντου και συντριμμιών που εμπόδιζαν τους εργάτες.

Την ώρα που η νύχτα έπεφτε και η αναμονή συνεχιζόταν έως την έξοδο του πρώτου άνδρα, συγγενείς των εργατών δεν έκρυβαν πλέον την ανακούφισή τους.

«Ευχαριστούμε τον Θεό και τους διασώστες που εργάστηκαν σκληρά για να τους σώσουν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νάιγερ Άχμαντ, του οποίου ο μικρός αδελφός Σαμπάχ Άχμαντ ήταν μεταξύ των εγκλωβισμένων εργατών και ο οποίος είχε κατασκηνώσει εδώ και δύο εβδομάδες στην περιοχή.

Ο Σουντχάνσου Σαχ, ο οποίος είχε επίσης κατασκηνώσει εκεί αναμένοντας τη διάσωση του μεγαλύτερου αδελφού του Σόνου Σαχ, δήλωσε πως οι συγγενείς τους ξεκίνησαν να γιορτάζουν το τέλος του εφιάλτη.

«Είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι και γεμάτοι από ελπίδα», είπε.

Έπειτα από σειρά αναποδιών, μηχανικοί του στρατού και ανθρακωρύχοι προσπάθησαν με χειροκίνητα τρυπάνια να ανοίξουν χώρο μέσα από βράχους και συντρίμμια προκειμένου να καθαρίσουν το τελευταίο τμήμα της σήραγγας και να φθάσουν στους παγιδευμένους εδώ και 17 ημέρες άνδρες.

Τριμελείς ομάδες έσκαβαν εναλλάξ για να εισαγάγουν τα τελευταία τμήματα ενός σωλήνα, που ήταν αρκετά φαρδύς προκειμένου να επιτρέψει σε έναν άνδρα να περάσει και εντέλει να επιτρέψει την απομάκρυνση των εργατών.

Όταν ο ένας έσκαβε, ένας δεύτερος απομάκρυνε τα συντρίμμια με τα χέρια και ο τρίτος τα τοποθετούσε σε ένα καρότσι, εξήγησε σήμερα ο Ράζπουτ Ράι, ένας ειδικός στις γεωτρήσεις, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India.

Μετά την κατάρρευση της σήραγγας, οι προσπάθειες διάσωσης ήταν περίπλοκες και επιβραδύνονταν από τις πτώσεις συντριμμιών και τις συνεχείς βλάβες των διατρητικών μηχανημάτων, κρίσιμης σημασίας για τη διάσωση των εργατών.

Ο Ινδός δισεκατομμυριούχος Άναντ Μαχίντρα απέτινε φόρο τιμής στους άνδρες, που στριμώχθηκαν σε έναν στενό σωλήνα για να καθαρίσουν χειροκίνητα τους βράχους.

«Πρόκειται για μια καθησυχαστική υπενθύμιση ότι στο τέλος, ο ηρωϊσμός είναι τις περισσότερες φορές υπόθεση προσπαθειών και ατομικών θυσιών», έγραψε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X) 





ΣΧΕΤΙΚΑ

ΗΠΑ: Τρεις νεκροί από έκρηξη στο κέντρο εκπαίδευσης του σερίφη του Λος Άντζελες

ΔΙΕΘΝΗ 18.07.2025 - 22:01

Βρετανία: Σε συναγερμό η αστυνομία του Έσεξ μετά τις ταραχές με στόχο ένα ξενοδοχείο όπου διαμένουν αιτούντες άσυλο

ΔΙΕΘΝΗ 18.07.2025 - 21:47

Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου υποχρεώθηκε να φορέσει ηλεκτρονικό βραχιόλι

ΔΙΕΘΝΗ 18.07.2025 - 21:40

Μανιτάρια «παίζουν» πιάνο

ΔΙΕΘΝΗ 18.07.2025 - 21:03

Βρετανός βουλευτής μιλούσε μόνος του

ΔΙΕΘΝΗ 18.07.2025 - 21:00

  • Ολα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΔΕΛΤΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • VIDEO MOMENTS
  • ΕΠΙΣΤΗΜΗ
  • Περισσοτερα

    ΗΠΑ: Τρεις νεκροί από έκρηξη στο κέντρο εκπαίδευσης του σερίφη του Λος Άντζελες

    ΔΙΕΘΝΗ 18.07.2025 - 22:01

    Βρετανία: Σε συναγερμό η αστυνομία του Έσεξ μετά τις ταραχές με στόχο ένα ξενοδοχείο όπου διαμένουν αιτούντες άσυλο

    ΔΙΕΘΝΗ 18.07.2025 - 21:47

    Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου υποχρεώθηκε να φορέσει ηλεκτρονικό βραχιόλι

    ΔΙΕΘΝΗ 18.07.2025 - 21:40

    Μανιτάρια «παίζουν» πιάνο

    ΔΙΕΘΝΗ 18.07.2025 - 21:03

    Βρετανός βουλευτής μιλούσε μόνος του

    ΔΙΕΘΝΗ 18.07.2025 - 21:00

    ΗΠΑ: 13χρονος ήρωας – Βούτηξε και έσωσε 11χρονο

    ΔΙΕΘΝΗ 18.07.2025 - 20:57

    Περισσοτερα

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Βομβαρδισμός καθολικής Εκκλησίας στην Γάζα- Διαμαρτυρία Τραμπ, Μελόνι στο Νετανιάχου

    ΔΙΕΘΝΗ 18.07.2025 - 20:42

    Μανιτάρια «παίζουν» πιάνο

    ΔΙΕΘΝΗ 18.07.2025 - 21:03

    Γεωτρύπανο στη Λιβύη στέλνει ο Ερντογάν

    ΔΙΕΘΝΗ 18.07.2025 - 15:15

    Από χρόνια φλεβική ανεπάρκεια πάσχει ο Τραμπ

    ΔΙΕΘΝΗ 18.07.2025 - 15:20

    Alpha news

    • Κεντρικό Δελτίο 18/07/2025
      ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 18/07/2025
    • «Πρόβα» καύσωνα – Κοκτέιλ ζέστης και δυσφορίας
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Πρόβα» καύσωνα – Κοκτέιλ ζέστης και δυσφορίας
    • Ο καιρός το Σάββατο 19/7/2025
      ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός το Σάββατο 19/7/2025
    • Μανιτάρια «παίζουν» πιάνο
      ΔΙΕΘΝΗ Μανιτάρια «παίζουν» πιάνο
    • Βρετανός βουλευτής μιλούσε μόνος του
      ΔΙΕΘΝΗ Βρετανός βουλευτής μιλούσε μόνος του
    • ΗΠΑ: 13χρονος ήρωας – Βούτηξε και έσωσε 11χρονο
      ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ: 13χρονος ήρωας – Βούτηξε και έσωσε 11χρονο
    • 18η Ιουλίου: Διεθνής Ημέρα Νέλσον Μαντέλα
      ΚΟΙΝΩΝΙΑ 18η Ιουλίου: Διεθνής Ημέρα Νέλσον Μαντέλα
    • Ο Alpha
    • Ψηφιακή Μετάβαση
    • Οικονομικά Στοιχεία
    • Απασχόληση
    • Πολιτική Προστασίας Δεδομένων
    • Στη Νοηματική / Οδηγίες ενεργοποίησης υποτίτλων στην τηλεόρασή σας
    • Πολιτική cookies
    • Εκπομπές
    • Επικοινωνία
    • Όροι Xρήσης
    • Alpha Sat
    • Επιλογές
    • Πρόγραμμα
    • Alpha News
    • Διαφημιστείτε
    • Διαθεσιμότητα WEB TV

    © 2025


    © 2025