- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Το Ιράν αποκάλυψε τον πρώτο του υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο
ΔΙΕΘΝΗ
Οι αρχές του Ιράν παρουσίασαν σήμερα αυτόν που περιγράφουν ως τον πρώτο κατασκευασμένο εγχωρίως υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο, σύμφωνα με το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Η ανακοίνωση αναμένεται να επιτείνει τις ανησυχίες που εκφράζονταν ήδη στη Δύση για το πρόγραμμα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Ιρανικά κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν εικόνες του πυραύλου, που βαπτίστηκε «Φάταχ» και παρουσιάστηκε σε ειδική τελετή στην οποία παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί και ανώτατοι αξιωματικοί των Φρουρών της Επανάστασης.
Οι υπερηχητικοί πύραυλοι μπορούν να πετούν με ταχύτητα πενταπλάσια από αυτή του ήχου και να ακολουθούν περίπλοκη τροχιά, στοιχεία που κάνουν ιδιαίτερα δύσκολη την αναχαίτισή τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 16/1/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός το Σάββατο 17/1/2026
- ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ: Κλέβουν σπάνιες κάρτες Pokemon
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η Stoiximan δίπλα στην κοινωνία – Καμπάνια «IROES»
- ΔΙΕΘΝΗ Χιονοστιβάδα στη Ρωσία «κατάπιε» χιονοδρομικό
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συνέντευξη Μ. Καρυστιανού – «Δεν ξεκίνησα για να γίνω πολιτικός»
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συνελήφθη ζευγάρι γειτόνων – Κατηγορείται ότι παρακολουθούσε το σπίτι της Α. Λατινοπούλου