- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Η Μόσχα κάλεσε Αμερικανούς διπλωμάτες για να διαμαρτυρηθεί για τα σχόλια του Τζέικ Σάλιβαν για την Κριμαία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία κατέλαβε τη χερσόνησο αυτή στη Μαύρη Θάλασσα και την προσάρτησε μονομερώς το 2014 από την Ουκρανία, αλλά η περιοχή διεθνώς αναγνωρίζεται ως ουκρανικό έδαφος.
«Είναι ώρα η Ουάσινγκτον να μάθει ότι η όποια μορφή επιθετικότητας έναντι της Ρωσίας θα συνεχίζει να αντιμετωπίζει με την ισχυρότερη δυνατή απάντηση», ανέφερε το υπουργείο.
Δεν διευκρίνισε σε ποια σχόλια εξέφρασε την αντίθεσή του, αλλά όταν ο Σάλιβαν ρωτήθηκε σε συνέντευξη του στο CNN την Κυριακή εάν η Ουκρανία θα πρέπει να έχει όπλα που να μπορούν να φθάσουν σε ρωσικούς στόχους στην Κριμαία, εκείνος απάντησε: «Ναι. Δεν έχουμε ορίσει περιορισμούς στο να μπορεί η Ουκρανία να χτυπά στο έδαφός της εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της.
Αυτό που έχουμε πει ότι δεν θα δώσουμε τη δυνατότητα στην Ουκρανία με αμερικανικά συστήματα, δυτικά συστήματα, να επιτεθεί στη Ρωσία. Και πιστεύουμε ότι η Κριμαία είναι Ουκρανία».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
Μπ. Νετανιάχου: HΠΑ και Ισραήλ συνεχίζουν να είναι ενωμένες - Μ. Ρούμπιο: Η Χαμάς πρέπει να παύσει να υφίσταται ως ένοπλη οργάνωση
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 14/9/2025
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ "Προγραμματική" μάχη: Σύγκρουση κυβέρνησης- ΠΑΣΟΚ
- ΔΙΕΘΝΗ Τουρκία: Αναβλήθηκε η δίκη του ηγέτης της αντιπολίτευσης
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Προκλητική τουρκική Navtex- Βγαίνει στο Αιγαίο το "Πίρι Ρέις"
- ΔΙΕΘΝΗ Ισπανία: Επεισόδια για τη Γάζα- Μπλόκο στους Ισραηλινούς ποδηλάτες
- ΔΙΕΘΝΗ Μεξικό: Φορτηγό έπεσε σε καταβόθρα
- ΔΙΕΘΝΗ Δολοφονία Αμερικανού ακτιβιστή- Έρευνες και αντιδράσεις