- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Η Μόσχα κάλεσε Αμερικανούς διπλωμάτες για να διαμαρτυρηθεί για τα σχόλια του Τζέικ Σάλιβαν για την Κριμαία
ΔΙΕΘΝΗ
Η Ρωσία κατέλαβε τη χερσόνησο αυτή στη Μαύρη Θάλασσα και την προσάρτησε μονομερώς το 2014 από την Ουκρανία, αλλά η περιοχή διεθνώς αναγνωρίζεται ως ουκρανικό έδαφος.
«Είναι ώρα η Ουάσινγκτον να μάθει ότι η όποια μορφή επιθετικότητας έναντι της Ρωσίας θα συνεχίζει να αντιμετωπίζει με την ισχυρότερη δυνατή απάντηση», ανέφερε το υπουργείο.
Δεν διευκρίνισε σε ποια σχόλια εξέφρασε την αντίθεσή του, αλλά όταν ο Σάλιβαν ρωτήθηκε σε συνέντευξη του στο CNN την Κυριακή εάν η Ουκρανία θα πρέπει να έχει όπλα που να μπορούν να φθάσουν σε ρωσικούς στόχους στην Κριμαία, εκείνος απάντησε: «Ναι. Δεν έχουμε ορίσει περιορισμούς στο να μπορεί η Ουκρανία να χτυπά στο έδαφός της εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της.
Αυτό που έχουμε πει ότι δεν θα δώσουμε τη δυνατότητα στην Ουκρανία με αμερικανικά συστήματα, δυτικά συστήματα, να επιτεθεί στη Ρωσία. Και πιστεύουμε ότι η Κριμαία είναι Ουκρανία».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
Οι Ιταλοί καλούνται, σήμερα και αύριο, να εγκρίνουν ή να απορρίψουν την μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι συνομιλίες Ουκρανίας - ΗΠΑ θα συνεχιστούν σήμερα - τουλάχιστον τέσσερις νεκροί σε χθεσινά πλήγματα της Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ιράν: Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου προειδοποιεί για "μη αναστρέψιμες ζημιές" σε υποδομές της περιοχής αν ιρανικές ενεργειακές μονάδες δεχθούν επίθεση (ανάρτηση στο X)
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 22/3/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ «Δημοσιογράφοι στον πόλεμο» - Η ΕΣΗΕΑ τίμησε τους Έλληνες πολεμικούς ανταποκριτές
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στεγαστική κρίση – Καταστήματα μετατρέπονται σε σπίτια
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ξενιτεμένα ελληνικά «μυαλά» - Χιλιάδες παραμένουν εκτός
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πρόσκληση Ανδρουλάκη για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ – Αρνητική απάντηση Φάμελλου
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μέρες εθνικής υπερηφάνειας-Ανάρπαστες οι παραδοσιακές ενδυμασίες
- ΔΙΕΘΝΗ Βραζιλία: Της έκλεψαν το αμάξι μαζί με το παιδί