- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Η Μόσχα κάλεσε Αμερικανούς διπλωμάτες για να διαμαρτυρηθεί για τα σχόλια του Τζέικ Σάλιβαν για την Κριμαία
ΔΙΕΘΝΗ
Η Ρωσία κατέλαβε τη χερσόνησο αυτή στη Μαύρη Θάλασσα και την προσάρτησε μονομερώς το 2014 από την Ουκρανία, αλλά η περιοχή διεθνώς αναγνωρίζεται ως ουκρανικό έδαφος.
«Είναι ώρα η Ουάσινγκτον να μάθει ότι η όποια μορφή επιθετικότητας έναντι της Ρωσίας θα συνεχίζει να αντιμετωπίζει με την ισχυρότερη δυνατή απάντηση», ανέφερε το υπουργείο.
Δεν διευκρίνισε σε ποια σχόλια εξέφρασε την αντίθεσή του, αλλά όταν ο Σάλιβαν ρωτήθηκε σε συνέντευξη του στο CNN την Κυριακή εάν η Ουκρανία θα πρέπει να έχει όπλα που να μπορούν να φθάσουν σε ρωσικούς στόχους στην Κριμαία, εκείνος απάντησε: «Ναι. Δεν έχουμε ορίσει περιορισμούς στο να μπορεί η Ουκρανία να χτυπά στο έδαφός της εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της.
Αυτό που έχουμε πει ότι δεν θα δώσουμε τη δυνατότητα στην Ουκρανία με αμερικανικά συστήματα, δυτικά συστήματα, να επιτεθεί στη Ρωσία. Και πιστεύουμε ότι η Κριμαία είναι Ουκρανία».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 22/11/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο «ΟΙΔΙΠΟΔΑΣ» στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση - Από το West End του Λονδίνου στην Αθήνα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ντιτζέι ξεσηκώνει σε λαϊκές αγορές
- ΔΙΕΘΝΗ «Άφιξη» για το διάσημο κρασί – Γιορτάζουν τη νέα σοδειά
- ΔΙΕΘΝΗ Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα – Άνοιξαν οι υπαίθριες αγορές
- ΔΙΕΘΝΗ Τελεσίγραφο Τραμπ για συμφωνία ειρήνης – Αντίστροφη μέτρηση για απάντηση Ζελένσκι
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σφοδρή αντιπαράθεση- Στο επίκεντρο ακρίβεια - οικονομία