- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Βρετανία: Η πρωθυπουργός Τ. Μέι θα ενημερώσει τη Βουλή για τις συνομιλίες της για το Brexit
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, πρόκειται να ενημερώσει την Τρίτη, τη Βουλή των Κοινοτήτων για τις εξελίξεις αναφορικά με το Brexit, μετά τον κύκλο συνομιλιών που είχε την προηγούμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, στην συνηθισμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Όπως εξήγησε, η ενημέρωση θα γίνει μία μέρα νωρίτερα, από ό,τι ήταν προγραμματισμένο, ώστε να υπάρξει περισσότερος χρόνος από τους βουλευτές να σχεδιάσουν τις τροπολογίες τους, πριν από την συζήτηση για το Brexit στο κοινοβούλιο, που έχει ήδη προγραμματιστεί για την Πέμπτη. Ημερομηνία ψηφοφορίας για την συμφωνία αποχώρησης δεν έχει οριστεί ακόμη, αλλά σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, η κρίσιμη ψηφοφορία δεν θα γίνει σίγουρα αυτή την εβδομάδα. Η επόμενη τελευταία ημερομηνία για μία ακόμη τροποποίηση επί της πρότασης της κυβέρνησης θα ήταν η 27η Φεβρουαρίου, εάν μέχρι τότε δεν έχει παρουσιαστεί μία αναθεωρημένη συμφωνία αποχώρησης.
Ο εκπρόσωπος, σχολιάζοντας την απάντηση της Τ. Μέι στην επιστολή του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, με την οποία την καλεί να εκπληρώσει πέντε αιτήματα για να λάβει την υποστήριξη του κόμματος στη συμφωνία για το Brexit, ξεκαθάρισε ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός έχει αποκλείσει το βασικότερο από τα αιτήματα, που αφορά την τελωνειακή ένωση της Βρετανίας με την ΕΕ.
«Είμαστε απολύτως σαφείς σε αυτό. Δεν εξετάζουμε τις προτάσεις του Τζ. Κόρμπιν για τελωνειακή ένωση, δεν εξετάζουμε καμία πρόταση παραμονής σε τελωνειακή ένωση. Πρέπει να έχουμε την δική μας ανεξάρτητη εμπορική πολιτική» δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Στο μεταξύ, βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος, που υποστηρίζουν τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος, απέστειλαν δική τους επιστολή στην βρετανίδα πρωθυπουργό, με την οποία ζητούν να έχουν επείγουσα συνάντηση για την αναβολή της προγραμματισμένης ημερομηνίας αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ.
«Προτρέπουμε εσάς και την κυβέρνηση να έχουμε λίγο χρόνο για να εξετάσουμε κατά πόσο η προτεινόμενη συμφωνία ή οποιαδήποτε αναπροσαρμογή της, είναι προς τα συμφέροντά μας» γράφουν στην ανακοίνωση και επισημαίνουν ότι ο φόβος της καθυστέρησης δεν πρέπει να μας κρατάει στο περιθώριο και η χώρα τελικά να αποχωρήσει με το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα. «Πρέπει να έχουμε περισσότερο χρόνο για να λύσουμε το αδιέξοδο» αναφέρεται. Την επιστολή υπογράφουν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής και πρόεδρος της ομάδας «Right to Vote», Φίλιπ Λι, και ο βουλευτής Ντόμινικ Γκριβ.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Ο Ντ. Τραμπ επιβάλλει επιπλέον δασμούς 35% στα καναδικά προϊόντα - Θα κάνει «σημαντική ανακοίνωση» για τη Ρωσία τη Δευτέρα
ΔΙΕΘΝΗ
Ουκρανία: Σε 1 τρισεκατομμύριο δολάρια αποτιμά το Κίεβο το κόστος για την ανοικοδόμηση της χώρας από τον πόλεμο
ΔΙΕΘΝΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 10/7/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Παρασκευή 11/7/2025
- ΔΙΕΘΝΗ Το κρέας κερδίζει στο «τραπέζι» τα έντομα
- ΔΙΕΘΝΗ Νέα γκάφα του Τραμπ – Τα αγγλικά του πρόεδρου της Λιβερίας
- ΔΙΕΘΝΗ Τα παιδιά που άρπαξαν αντάρτες – Βρέθηκε στα 48 του
- ΔΙΕΘΝΗ Τουρκία- Νέα σύλληψη δημάρχου – Αντιπολίτευση κατά Ερντογάν
- ΔΙΕΘΝΗ Επόμενη μέρα στην Ουκρανία – Διεθνής διάσκεψη στην Ιταλία