- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
OHE: Η αδράνεια της Αυστραλίας απέναντι στην κλιματική αλλαγή παραβίασε τα δικαιώματα κατοίκων νησιών της χώρας, εκτίμησε επιτροπή του οργανισμού
ΔΙΕΘΝΗ

Η προσφυγή, την οποία είχαν υποβάλει πριν τρία χρόνια οκτώ κάτοικοι των νησιών Torres Strait και τα παιδιά τους, είναι μία από τις πολλές που έχουν καταθέσει σε όλο τον κόσμο οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με την απόφαση να αναμένεται να ωθήσει και άλλους να πράξουν το ίδιο.
Οι κάτοικοι του νησιού κατήγγειλαν ότι η αδράνεια της Αυστραλίας στο θέμα της κλιματικής αλλαγής ισοδυναμεί με παραβίαση των δικαιωμάτων τους στον πολιτισμό, τη ζωή και την οικογένεια που προστατεύονται από το Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα του ΟΗΕ (1996).
Το αυξανόμενο επίπεδο της θάλασσας έχει ήδη βλάψει τις πηγές τροφίμων και τους αρχαίους χώρους ταφής, με αποτέλεσμα ανθρώπινα λείψανα να έχουν διασκορπιστεί στα νησιά, πρόσθεσαν.
Η Αυστραλία είχε ζητήσει να απορριφθεί η προσφυγή, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα επηρεάσουν τα δικαιώματα των κατοίκων των νησιών.
Οι κάτοικοι των νησιών Torres Strait αποτελούν μέρος των αυτοχθόνων της Αυστραλίας, μαζί με τους Αβορίγινες, και ζουν σε ένα σύμπλεγμα νησιών μεταξύ της Αυστραλίας και της Παπούας Νέας Γουινέας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 10/7/2025
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Παρασκευή 11/7/2025
- ΔΙΕΘΝΗ Το κρέας κερδίζει στο «τραπέζι» τα έντομα
- ΔΙΕΘΝΗ Νέα γκάφα του Τραμπ – Τα αγγλικά του πρόεδρου της Λιβερίας
- ΔΙΕΘΝΗ Τα παιδιά που άρπαξαν αντάρτες – Βρέθηκε στα 48 του
- ΔΙΕΘΝΗ Τουρκία- Νέα σύλληψη δημάρχου – Αντιπολίτευση κατά Ερντογάν
- ΔΙΕΘΝΗ Επόμενη μέρα στην Ουκρανία – Διεθνής διάσκεψη στην Ιταλία