- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ν. Χαρδαλιάς: «Επιθετική έξαρση του ιού στην Καστοριά» - Κρίσιμη η κατάσταση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έχουμε επιθετική έξαρση του ιού με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του πρώτου γύρου» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποίησε στην Καστοριά, με τον περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τους τρεις δημάρχους της περιοχής.
Σε ερώτηση για το εάν η Καστοριά θα εισέλθει στην υγειονομική κατάσταση 4, όπως έγινε αντίστοιχα με την Κοζάνη, τόνισε «ότι δεν θέλει ο ίδιος να προκαταλάβει την απόφαση που θα πάρει η επιτροπή η οποία εξετάζει το ζήτημα του υγειονομικού χάρτη», ωστόσο επισήμανε ότι «ανεξάρτητα εάν θα περάσει στην κατάσταση 4, τα επόμενα 24 ώρα είναι σημαντικά καθώς η έξαρση του ιού πρέπει να σταματήσει» .
Ανέφερε ότι «η Καστοριά έχει σήμερα 113 κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας τα 37 έτη», αλλά αυτό που προβληματίζει τον ίδιο και τους επιδημιολόγους που παρακολουθούν την περιοχή είναι ότι «τα ενεργά κρούσματα συσχετίζονται με "κλάστερς" που λειτουργούν ως εστίες υπερμετάδοσης». Ο κ. Χαρδαλιάς χαρακτήρισε την κατάσταση ως κρίσιμη, που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία: EUROKINISSI
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 21/5/2025
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τραγωδία στην Θεσσαλονίκη- Νεκρό 5χρονο κοριτσάκι από στρεπτόκοκκο
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Tik Tok ALPHA
- ΔΙΕΘΝΗ Πρεμιέρα στις Κάννες- Βραβεύτηκε ο Κέβιν Σπέισι
- ΔΙΕΘΝΗ Σαν "σκύλος" το περιστέρι- Ακολουθεί παντού τον Αιγύπτιο εκπαιδευτή του
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας
- ΔΙΕΘΝΗ Στο Κουρσκ αιφνιδιαστικά ο Πούτιν- Πόλεμος αντί ειρήνης