- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζονται οι δευτερολογίες της υπεράσπισης για την έκτιση ποινών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παράλληλα ζήτησε να προσκομιστούν στο δικαστήριο από την Εισαγγελία Εφετών τα βουλεύματα που αφορούν τον Γιάννη Λαγό προκειμένου να διαπιστωθεί αν καταγράφεται σε αυτά παραβίαση των όρων που του έχουν επιβληθεί, θέμα τεράστιας σημασίας για την κρίση του δικαστηρίου ως προς το αν θα αποφασίσει την έκτιση ή όχι της ποινής του ευρωβουλευτή. Και αυτό ανεξάρτητα από το αν ζήτησε ή όχι ανασταλτικό στην έφεση ο ίδιος ο κ. Λαγός, που εν προκειμένω δεν ζήτησε καταγγέλλοντας το δικαστήριο, αφού το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει αυτεπάγγελτα για το θέμα αυτό.
Η χθεσινή διαδικασία έκλεισε χωρίς να συνεχιστούν οι δευτερολογίες των συνηγόρων υπεράσπισης, που αναμένεται να συνεχιστούν και πιθανότατα να ολοκληρωθούν σήμερα εκτός απροόπτου. Εφόσον η διαδικασία κινηθεί εντός αυτού του πλαισίου είναι πιθανό η απόφαση του δικαστηρίου για το αν και ποιοι καταδικασθέντες θα εκτίσουν τις ποινές τους να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ωρών και έως αύριο Πέμπτη.
Το βέβαιο είναι πως το δικαστήριο αναζητεί κάθε στοιχείο που θα το βοηθήσει να έχει ορθή κρίση για το ζήτημα αυτό, όπως άλλωστε φάνηκε και από όσα ειπώθηκαν μεταξύ της προέδρου της Έδρας κ. Λεπενιώτη και της εισαγγελέως κ. Οικονόμου χθες τόσο για τα ποινικά μητρώα 11 καταδικασθέντων όσο και τον κ. Λαγό και τους περιοριστικούς όρους . Ίσως η χθεσινή καταληκτική ερώτηση της προέδρου «αυτή είναι η πρόταση; Για όλους (ανασταλτικό στην έφεση) παρά τον κίνδυνο υποτροπής;» προς την κ. Οικονόμου, να δηλώνει και τον προβληματισμό του δικαστηρίου ως προς συγκεκριμένους καταδικασθέντες και το αν θα θεωρηθούν υπότροποι ή όχι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία: Eurokinissi
ΣΧΕΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 19/3/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ First paddle challenge- Poros 2026: Η μεγάλη γιορτή των "κουπιών"
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συλλήψεις για 40 κιλά κοκαΐνης και κάνναβης- Διακίνηση και στην Πανεπιστημιούπολη
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μετωπική Γεωργιάδη- Κω νσταντοπούλου- Συνέχεια στην κόντρα με ανάρτηση
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σύγκρουση αυτοκινήτου με πούλμαν στην Φθιώτιδα- Τραγωδία με 21 ετών πατέρα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ 23χρονος κατηγορούμενος κατά φίλου θύματος- Εξετάζεται να αναβαθμιστεί η κατηγορία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά- Απολογείται ο φίλος του θύματος