- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ασθενής σεισμός αισθητός σε Πάτρα, Ρίο, Ναύπακτο- Σεισμική δόνηση και στη θαλάσσια περιοχή Κυθήρων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ασθενής σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, περίπου 18 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, στην Πάτρα, στο Ρίο, στην Ναύπακτο και σε γειτονικές περιοχές. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε έξι χιλιόμετρα νότια, νοτιοδυτικά, της Ναυπάκτου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα πέντε χιλιόμετρα.
Σύμφωνα και με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 14 χιλιόμετρα βόρεια από την Πάτρα.
Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών στη θαλάσσια περιοχή Κυθήρων
Ασθενής σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο 86 χιλιόμετρα δυτικά/νοτιοδυτικά των Κυθήρων, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 02:32 ώρα Ελλάδος, σε απόσταση 273 χιλιομέτρων νότια-νοτιοδυτικά της Αθήνας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 10/02/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Υποστηρίζει ότι έγινε κατάσκοπος «από φόβο»
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Προφυλακιστέος ο σμήναρχος
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Συνταγματική αναθεώρηση- Πολιτική σύγκρουση
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αύριο η συνάντηση Κ. Μητσοτάκη – Τ. Ερντογάν – Με χαμηλές προσδοκίες στην Άγκυρα
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Συνελήφθη 20χρονος για δύο εμπρησμούς- Επιθέσεις οπαδών σε σπίτια στον Άγιο Δημήτριο
- ΔΙΕΘΝΗ Πολεμικές προετοιμασίες στο Ιράν- Περιμένουν αμερικανικό χτύπημα