- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Βροχερή η μέρα σήμερα, όπως και αύριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ένα χαμηλό βαρομετρικό, που βρίσκεται στην περιοχή της Σικελίας και επηρεάζει τον καιρό της Ελλάδας, έχει προκαλέσει έως σήμερα το πρωί βροχοπτώσεις στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, καθώς και στην Κρήτη.
Οι σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης (έως τις 9:30) στη Σαμαριά (62 χιλιοστά), στη Ζαγορά Πηλίου (57), στα Σφακιά Χανίων (44) και στο Πολύδροσο Φωκίδας (40 χιλιοστά).
Παράλληλα, θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις άνεμοι πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο (βορειοανατολικών διευθύνσεων) και στο Ιόνιο (ανατολικών διευθύνσεων). Οι ισχυρότεροι έχουν καταγραφεί σήμερα στην Πάτρα (101 χιλιόμετρα την ώρα).
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, τα φαινόμενα θα συνεχιστούν για το υπόλοιπο της ημέρας με φθίνουσα ένταση. Ένα νέο μέτωπο τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων θα προσεγγίσει αργά το βράδυ τα δυτικά και κατά τη διάρκεια της Παρασκευής θα επηρεάσει το σύνολο της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
ΣΧΕΤΙΚΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό Δελτίο 15/1/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Παρασκευή 16/1/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Η «μάχη» της Γροιλανδίας – Στα χαρακώματα Ευρώπη και ΗΠΑ
- ΔΙΕΘΝΗ Καταστολή με χιλιάδες νεκρούς στο Ιράν – Σενάρια στρατιωτικής δράσης
- ΔΙΕΘΝΗ Παγοδρόμιο οι ΗΠΑ
- ΔΙΕΘΝΗ Σεξουαλική παρενόχληση – Καταγγέλλουν τον Χούλιο Ιγκλέσιας
- ΔΙΕΘΝΗ Αθωώθηκε η Κιάρα Φεράνι – Στο εδώλιο για απάτη η διάσημη influencer