- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Πυρκαγιές - Ζάκυνθος: 7.500 στρέμματα έγιναν στάχτη φέτος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ιδιαίτερα, η περιοχή της 'Αμπελου στο Κερί, από τις πλέον σημαντικές της Ζακύνθου, υπέστη σοβαρή καταστροφή στις πρόσφατες πυρκαγιές του Σεπτεμβρίου. Στην περιοχή, υπήρχε σημαντικός αριθμός υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων, από τα οποία ευτυχώς ορισμένα διασώθηκαν.
Από την 1η Μαΐου μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου του 2019 σημειώθηκαν συνολικά 83 δασικές πυρκαγιές. Οι 70 καταγράφηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου και οι υπόλοιπες 13 από το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα ορεινά του νησιού.
Η συνολική καμένη δασική έκταση ανέρχεται σε περίπου 7.500 στρέμματα, από τα οποία τα 7.200 έχουν καεί στην μεγάλη πυρκαγιά σε Κερί, Αγαλά και Λιθακιά που ξέσπασε την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου κάνοντας στάχτη έναν από τους μεγαλύτερους πνεύμονες πρασίνου του νησιού.
Για την κατάσβεση της στο νησί είχε φτάσει τεράστια πυροσβεστική δύναμη, καθώς και ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς για να συντονίσει ο ίδιος τις προσπάθειες κατάσβεσης. Στη Ζάκυνθο επιχείρησαν 171 πυροσβέστες με 52 οχήματα, 2 ομάδες ΜΕΤΠΕ, 9 ομάδες πεζοπόρων και συνέδραμαν 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Προληπτικά είχε εκκενωθεί το χωριό Κερί.
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό δελτίο 5/2/2026
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Δολοφονία 27χρονου στη Ν. Πέραμο: Καταθέτει ο πατέρας του
- ΔΙΕΘΝΗ Ένοπλοι "γάζωσαν" βαν- Μια νεκρή, άγιο είχε το μωρό
- ΔΙΕΘΝΗ Γερμανία: Θανατηφόρος ξυλοδαρμός ελεγκτή τρένου- Υπό κράτηση 26χρονος Έλληνας
- ΔΙΕΘΝΗ "Πνίγονται" Ισπανία και Πορτογαλία- Ποτάμια λάσπης και απεγκλωβισμοί
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση Ρουμάνων- Έταζαν δουλειές και τους οδηγούσαν στην επαιτεία
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού: Αυτοψία για τη φονική έκρηξη στο εργοστάσιο στα Τρίκαλα