- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Θεσσαλονίκη: Χωρίς ταξί η πόλη την Τετάρτη 4/2 από τις έξι το πρωί και για ένα 24ωρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Χειρόφρενο» τραβούν τα ταξί στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου, με τους ιδιοκτήτες και οδηγούς να προχωρούν σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση από τις έξι το πρωί.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Ταξί «Ο Ερμής», οι επαγγελματίες του κλάδου διεκδικούν παράταση της υποχρεωτικής μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση πέραν του 2026, δωρεάν πρόσβαση στο P5 της προμίσθωσης του αεροδρομίου, μόνιμη διέλευση των ταξί από τις λεωφορειολωρίδες, επαναφορά του πιστοποιητικού μητρώου γενικής χρήσης για την έκδοση και ανανέωση της ειδικής άδειας και κατάργηση της τεκμαρτής φορολόγησης.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, στις 11:00 πμ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των ιδιοκτητών και οδηγών ταξί Θεσσαλονίκης σε περιοχή της Πυλαίας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης, όπου αντιπροσωπεία τους θα επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας στον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Κωνσταντίνο Γκιουλέκα.
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 1/4/2026
- ΚΑΙΡΟΣ Ο καιρός την Παρασκευή 3/4/2026
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Υπόθεση υποκλοπών: Αναβολή και σύγκρουση
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κρίσιμο ενεργειακό δίμηνο- Το σχόλιο του Μ. Παπαγεωργίου
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με τον εμίρη του Κατάρ συναντήθηκε ο Ν. Δένδιας- Επίσκεψη στις χώρες του Κόλπου
- ΔΙΕΘΝΗ Πάσχα Καθολικών: Κατανυκτική ατμόσφαιρα
- ΔΙΕΘΝΗ Μεξικό: Κάηκαν εκατοντάδες αυτοκίνητα