- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 24χρονος για θανατηφόρα παράσυρση 27χρονης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στη φυλακή οδηγείται, μετά την καταδίκη του σε 12ετή κάθειρξη, ένας 24χρονος, που παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα με τη μοτοσικλέτα του μία 27χρονη, την ώρα που επιχειρούσε να περάσει πεζή την οδό Παπαναστασίου, μπροστά στο Θεαγένειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της 25ης Αυγούστου του 2022, δύο εικοσιτετράωρα, πριν από τον προγραμματισμένο γάμο της 27χρονης, η οποία νοσηλεύτηκε έξι μέρες σε νοσοκομείο, όπου τελικά υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά της.
Ο 24χρονος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, το οποίο τον έκρινε ένοχο, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού, για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο άλλου (κακούργημα). Επιπλέον κρίθηκε ένοχος για παράβαση που συνδέεται με τη συμπεριφορά του μετά το τροχαίο (σε βαθμό πλημμελήματος), καθώς φέρεται να μην σταμάτησε άμεσα ώστε να παράσχει βοήθεια στην 27χρονη και επιχείρησε να αποσιωπήσει την αλήθεια από τις Αρχές, μεταφέροντας τη μηχανή του σε άλλο σημείο.
Στην απολογία του, ο 24χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, αρνήθηκε την κατηγορία της επικίνδυνης οδήγησης, όπως αυτή του αποδόθηκε. «Πήγαινα στο σπίτι μου. Άρχισε να βρέχει, πήγαινα με 50 χλμ/ώρα, τελευταία στιγμή πάτησα φρένο. Γλίστρησε το μηχανάκι κι έφυγα πάνω στην κοπέλα», είπε -μεταξύ άλλων- στην απολογία του.
Νωρίτερα, κατέθεσε η μητέρα της 27χρονης, η οποία, απευθυνόμενη στο δικαστήριο, ζήτησε να επιβληθεί η μέγιστη των ποινών. «Η ψυχή της κόρης μου ζητάει δικαιοσύνη», είπε. Απαντώντας σε ερώτηση της υπεράσπισης για το εάν η θανούσα επέστρεφε από μπάτσελορ ενόψει του επικείμενου γάμου της, η μητέρα το διέψευσε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι πήγαινε με τις φίλες της για να συνεννοηθούν για τις εργασίες περιποίησης - ομορφιάς. «Το πάρτι της είχε προηγηθεί μία μέρα νωρίτερα, ήταν ξεκούραστη, είχε κοιμηθεί καλά», απάντησε, τονίζοντας ότι μέχρι σήμερα δεν έχει ακούσει ούτε μία συγγνώμη από τον κατηγορούμενο.
Την καταδίκη του 24χρονου ζήτησε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας, που σχολιάζοντας την απολογία του, έκανε λόγο για έναν κυνικό και αμετανόητο κατηγορούμενο.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
ΣΧΕΤΙΚΑ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε με «πειραγμένες» αντλίες σε βενζινάδικα - 13 συλλήψεις - Πάνω από 25 εκατ. τα παράνομα κέρδη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πηγές του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για εμφάνιση ειδοποιήσεων 112 σε τερματικά POS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Μεσημεριανό Δελτίο 21/1/2026
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τριβές στη Χ. Τρικούπη – Κόντρες πριν από το συνέδριο
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τέλος το μπλόκο τη Νίκαια – Αποχωρούν την Παρασκευή με πορεία στη Λάρισα
- ΔΙΕΘΝΗ Κρίσιμη ψηφοφορία για τη Mercosur – Αγρότες «πολιορκούν» το Ευρωκοινοβούλιο
- ΔΙΕΘΝΗ Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία – Ξεσπούν οι συγγενείς
- ΔΙΕΘΝΗ «Έφοδος» στην Πολωνία -Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Έρευνες και στη Γερμανία για τη 16χρονη «Είδα τη Λόρα στο Βερολίνο»