- Ο Alpha
- Ψηφιακη Μεταβαση
- Οικονομικα Στοιχεια
- Απασχοληση
- Πολιτικη Προστασιας Δεδομενων
- Στη Νοηματικη / Οδηγιες ενεργοποιησης υποτιτλων στην τηλεοραση σας
Ανοιχτοί οι δρόμοι στα μπλόκα στη Β. Ελλάδα - Σήμερα οι αποφάσεις για 48ωρο αποκλεισμό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στην ανακοίνωση των μέτρων της κυβέρνησης για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου θα προχωρήσουν σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης και οι υπουργοί: Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, καθώς και ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς.
Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Ανοιχτοί οι δρόμοι στα μπλόκα
Ανοιχτό παραμένει σήμερα το οδικό δίκτυο στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς και μελισσοκόμοι, που βρίσκονται εδώ και ενάμιση μήνα στα μπλόκα, δεν προχωρούν σε αποκλεισμούς, ενώ αναμένουν εντός της ημέρας την εξειδίκευση των μέτρων για τον πρωτογενή τομέα.
Το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα αγροτοκτηνοτροφικά μπλόκα στη Βόρεια Ελλάδα, με αντικείμενο τον καθορισμό της στάσης τους, σε συντονισμό με τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο.
Οι τελικές αποφάσεις θα προκύψουν μετά τη μεταξύ τους διαβούλευση και θα κρίνουν, εάν θα συμμετάσχουν στον διάλογο με την κυβέρνηση ή αν θα προχωρήσουν σε 48ωρο αποκλεισμό δρόμων, όπως έχει προαναγγελθεί από την τελευταία πανελλαδική σύσκεψη στα Μάλγαρα.
Ακολουθήστε τον alphatv.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Για περισσότερη ενημέρωση και ειδήσεις ακολουθήστε @AlphaNewsGr στο twitter (X)
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Alpha news
- ΔΕΛΤΙΑ Κεντρικό δελτίο 7/1/2026
- ΔΙΕΘΝΗ Γαλλία: Στο Σεν Τροπέ το τελευταίο αντίο στην Μπριζίτ Μπαρντό
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ "Έφυγε" η Τόνια Καζιάνη- Θλίψη για τη δημοφιλή ηθοποιό
- ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μεθυσμένη 14χρονη στο νοσοκομείο- Προμηθεύτηκε αλκοόλ από περίπτερο
- ΔΙΕΘΝΗ Πόλεμος στην Ουκρανία- Πούτιν: Ιερή αποστολή
- ΔΙΕΘΝΗ Γερμανία: "Μπλακ άουτ" πέντε ημερών στο Βερολίνο- Καταγγέλλουν σαμποτάζ ακροαριστερών
- ΔΙΕΘΝΗ 36 νεκροί στο Ιράν- Διαδηλώσεις και άγρια καταστολή